icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
9 mars 2014 22:32
3

Jobbstress o behov av att tugga på något hela tiden!

I eftermiddags infann sig det som jag känner igen så väl. Jag satt med en svår arbetsguppgift och hade tidspress. Och jag var tvungen att hålla fullt fokus. Så vad händer då. Jo jag äter oavbrutet. Idag var det en påse orostade jordnötter. Ni vet hur det kan vara, kanske några av er i alla fall, när handen går oavbrutet ner i påsen utan att man ens inser vad man gör. Man äter inte för att det är gott, det är bara nåt som händer. Men jag upplever att hjärnan faktiskt funkar bättre när jag äter konstant. Så hur kan man maximera hjärnan utan att behöva överäta? Det är en gåta som jag hoppas kunna lösa. Någon som har några förslag?

Gillar

Kommentarer

  • 9 mar 2014 23:03
    Jag känner igen det där till viss del. En idé är ju att äta nånting nyttigt istället, frukt eller grönsaker. Det kan man ju "aldrig" äta för mycket av :) Tex körsbärstomater är ju jättegoda. Oliver brukar jag också äta men de ska man nog inte heller äta för många av. Mandariner...
  • 9 mar 2014 23:10
    Ja hemma brukar jag äta körsbärstomater, det är jättebra. Och äpplebitar. Här brukar jag ibland beställa fruktsallad det är också ganska bra, men den tar slut lite för snabbt. Behöver något som tar tid att tugga o äta. Tänker på Mosley han med 5:2 fastan som skrev att han var rädd att han skulle tänka sämre när han fastade men istället upplevde att han blev mer skärpt. Har inte upplevt det, önskar att det skulle kännas så.
  • 9 mar 2014 23:21
    Hihi, ja, det vore ju bra. Jag följer inte 5:2 så jag vet inte. Själv känner jag ingen skillnad på tankeförmågan :) Jag kan inte komma på nåt annat bra man kan äta, men det måste väl finnas en massa olika frukt och grönsaker i Afrika? Typ morötter och kålrötter tar ju lång tid att äta :)

Logga in för att skriva en kommentar.