icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
26 juli 2018 10:11
3

insåg precis att...

... jag nog inte går ner utan står kvar på samma vikt för att det jag äter och rör mig nu är vad kroppen förbränner, dvs plus minus noll. Så om jag ska ska gå ner i vikt måste jag ändra något och eftersom jag har förstått på många att promenader är bra för viktminskning och det också vara det mest skonsamma ska jag försöka promenera mer och vara mindre på gymet en period tills ländryggen rättat till sig. 

Men den största förändringen måste jag göra vad gäller maten. Jag måste hitta nåt som fungerar bättre. Jag tror jag börjar få en bra bas, dvs den maten jag äter är näringsriktig (har läst/yssnat på många spännande böcker det sista; Hälsorevolutionen, Food pharmacy, Skydda din hjärna) och alla pratar ju om vikten med antiinflammatorisk kost och att få en bra tarmflora. Så jag är inte framme än men jag har lagt en god grund.

Nu till hur jag ska kunna äta så jag går ner i vikt. Jag tror jag får satsa på periodisk fasta. Det funkade hyfsat förra sommaren. Dvs antingen äta 5:2 eller 16:8 ett par gånger i veckan, och överlag inte äta för sent på kvällen. Periodisk fasta ska ju också vara bra för hälsan. Sen bör jag bli ytterligare mer ordentlig med att logga maten, det har nog varit för många restaurangbesök och goda middagar med vin det sista. Så även om jag tycker att jag gjort nyttiga val så är det lätt att det blir mer än vad man tänkt sig. 

Samtidigt tänker jag att hålla vikten stilla är ett första steg, jag har ju gått upp 10 kg från augusti förra året till juni i år och hittills har jag gått ner 1.7 kg av de och 4 cm runt midjan men sen tog det liksom stopp.... så nu gäller det att hitta något ytterligare för att inte stå still utan kunna gå ner. 

Jag drömmer ju fortfarande om att väga samma när jag fyller 50 som 40, men den dagen närmar sig med stormsteg medan vågen står still...... 

så om någon av er har bra tips för att få en kickstart på viktminskningen (när man inte kan träna så hårt pga kass rygg) så får ni gärna höra av er. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 jul 2018 13:14
  Molnbär

  Klarar ryggen att sitta på träningscykel? I så fall är det en bra ersättning för promenader. Med musik i lurarna och varierat tempo och motstånd kan man köra sig bra trött!

  Simning är också skonsamt men ska det ge någon viktminskning måste man hålla hög fart och ha bra teknik, vilket inte alla har. Pratar av egen erfarenhet, älskar att simma men har usel teknik...

 • 26 jul 2018 16:51

  mm tyvärr klarar ländryggen inte av vare sig simning eller cykling. ska till sjukgymnast om ett par veckor hoppas hon har goda råd om träning. 

 • 27 jul 2018 11:01

  Kan du gå med stavar? De aktiverar överkroppen på ett helt annat sätt än vanliga promenader, så om du kan låna eller köpa ett par bungypumpstavar kan de ge dig en skjuts i rätt riktning.

  Hoppas sjukgymnasten kan komma med bra tips!

Logga in för att skriva en kommentar.