icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
8 augusti 2018 16:04
8

hm tänker bara på mat o motion - hur ska jag kunna fokusera på jobbet??

Hela min tankevärld upptas av mat o motion och att logga detta. Det funkar ju inte när jag behöver jobba. Och jobbet består mycket av att skriva rapporter etc på egen hand så det gäller att kunna fokusera. Hur löser ni andra det? 

Kanske är kroppen lite för sliten också efter dagliga 5 km promenader, fast visst borde den orka det? Men kanske får det bli en vilodag imorgon. Behöver hitta fokus för jobb och ny energi. 

Gillar

Kommentarer

 • 8 augusti 2018 17:08

  Tankar kan vara svåra att styra, men rent praktiskt kan man lägga in hela dygnets måltider vid samma tillfälle så att man inte bara råkar slösurfa en stund flera gånger per dygn. Jag går minst 5 km per dag, fötterna kan bli trötta och vilja ha en vilodag någon gång ibland, men annars orkar man det.

 • 8 augusti 2018 18:41

  ja jag hoppas att jag snart får ihop det på ett bra sätt. just nu är det lite övermäktigt. mest för att jag alltid har småätit hela tiden när jag skrivit. får mig att fokusera o känner att hjärnan funkar bättre. nu är det noll fokus o snömos i hjärnan.... detta är den stora utmaningen hur jag ska kunna tänka o skriva utan att äta för mycket 

   

  Senast uppdaterad 8 augusti 2018 18:42

 • 8 augusti 2018 23:56
  mosel

  Jag har också problem med detta att fokusera på flera saker parallellt, blir ofta "besatt" av en eller två saker som tex viktminskning och motion och tänker mest på det hela tiden. Enda idén jag har är att försöka schemalägga ditt arbete och schemalägg också tid för mat och motion och försök hålla dig till planen. Du kanske kan tänka ut nåt nyttigt snacks och bara ha den mängden hemma som du "får" äta när du skriver så slinker inget extra ned. Jag har problem med sånt, att inte äta för mycket. Kanske tuggummi hjälper om du bara vill tugga på något? 

  Senast uppdaterad 8 augusti 2018 23:57

 • 9 augusti 2018 08:44

  Hej Mosel, ja att schemalägga är nog en bra plan. Tuggummi funkar inte, jag gillar inte det, blir mer hungrig av dem tycker jag. Har du några bra snacks-tips? Hur går det för dig förresten? 

 • 9 augusti 2018 11:15
  mosel

   Jag brukar äta frukt, lättkvarg och även ibland tex små tomater eller andra grönsaker som snacks. Här är ett tips från viktväktarna jag just hittade, kanske hittar du något där: https://www.viktvaktarna.se/se/nyttiga-snacks.
  Sen så tycker jag att det är bra att dricka mycket vatten, man blir mätt av det. Jag har alltid en flaska eller tillbringare stående på skrivbordet.
  Det har inte gått så bra för mig i sommar tyvärr, det har spårat ut som vanligt när jag besökt släkt och sen så har jag svårt komma in i mina rutiner igen men det är bara att starta om/fortsätta....

   

  Senast uppdaterad 9 augusti 2018 11:16

 • 9 augusti 2018 12:27

  Tack gör tipsen. Nu handlade jag propuds chokladpudding, den är god tycker jag m mkt protein o inget socker. Hoppas du haft en skön sommar o kunnat ladda batterierna.

 • 9 augusti 2018 14:41
  mosel

  Tack detsamma, hoppas du också haft en bra sommar!
  Jag är tyvärr utmattad och jag känner mig fortfarande slut trots att jag mest vilat hela semesten. Det har varit skönt att vara ledig förstås men trist att ha så lite ork och energi och jag har inte rest utomlands som jag egentligen planerat då jag har varit för trött. Blivit si och så med sund mat och motion också som sagt.

   

  Senast uppdaterad 9 augusti 2018 14:42

 • 21 augusti 2018 07:41

  Ser detta först nu Mosel, hoppas att det känns bättre!

Logga in för att skriva en kommentar.