icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
11 juli 2018 14:57
2

Helt slut i kroppen

Har nu haft gäster i två dagar, jättetrevligt men det blev intensivt med städning innan och matlagning och utflykter under tiden. Har varit mer aktiv de sista tre dagarna än jag vet inte när. Men nu är kroppen så slutkörd, och jag har mer ont i vänster lår och nu också i ländryggen, vilket är oroande. Helst skulle jag vilja vila helt två dagar för att kroppen ska läka, men då är jag rädd att jag återigen hamnar tillbaks i dåliga mat- och motionsvanor. Det passar mig att hitta rutiner och nu har jag vant mig vid att träna varje dag. Kanske kan det bli en kort sväng på gymet och där bara cykla sakta, köra överkropp och mycket stretch. För jag märker ju att nu när gästerna har åkt, det finns mat kvar i kylen och jag själv ligger i soffan och har ont så är det svårt att inte äta för mycket. Hur gör ni andra när ni får ont men ändå vill röra på er? Eller vilar ni då? Och hur klarar ni då att inte äta för mycket?

Gillar

Kommentarer

  • 11 jul 2018 16:31
    Molnbär

    Träna eller inte vid smärta - bra fråga. Det beror mycket på varför man har ont, tycker jag.  Är man överansträngd och inflammerad så låter det klokt som du tänker: träna andra delar av kroppen. Alternativt köra en helt annan träningsform, simning t ex är skonsamt för rygg och leder. Men har man riktigt ont kan det också vara bra att vila helt några dagar. Man tjänar inget på att plåga sig igenom ett träningspass i stark smärta för då spänner man sig. Jag skulle vila ett par dagar och sedan köra någon alternativ träningsform och känna hur det känns. 

    Vad gäller maten - Ett dilemma, man vill inte kasta mat men inte heller kasta i sig den... kanske kan du frysa in det som går, i portionsformar, ev ge bort till någon bekant? 

  • 11 jul 2018 16:39

    Tack Molnbär, ska följa rådet att ge bort en del av maten och så ska jag se om det blir bättre om jag tränar andra delar av kroppen och på annat sätt, annars blir det helvila imorgon och på fredag. 

Logga in för att skriva en kommentar.