icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
25 juli 2019 21:01
7

Glass

Det var så varmt idag och jag var såå sugen på glass och köpte en. Jättegod. Dagens intag blev lite för stort men ändå ok. Problemet nu är att kroppen redan vill ha mer. Och jag som inte ens var speciellt hungrig tidigare. Så tydligt hur socker och snabba kolhydrater drar igång suget. Jag ser de här veckorna som lite experimenterande. Hur kroppen och huvudet reagerar på olika mycket intag, och olika sorters mat. Det är intressant. 

Mindre intressant är att det räckte med att gå en del i trappor de sista två dagarna för att höften (har tronkaritbursit) skulle balla ut igen så åter jätteont. suck så trött jag är på min kropp som inte beter sig som jag vill..... 

Gillar

Kommentarer

 • 25 jul 2019 21:36

  Ja, det är inte lätt att hitta rätt med maten och kalorier. Usch, vad tråkigt du fick ont. Hoppas det går över snart. 

 • 25 jul 2019 22:52

  Jag unnade mig också en liten mjukglass idag. Det är ju inte varje dag det är så här extremvarmt.

  (apropå ingenting så är det intressant när texten vill rätta sig själv när man skriver. Extremvarmt ville den ändra till extrema EM-truppen😂)

 • 25 jul 2019 23:55

  Glass är något som jag åt nästan varje kväll förr. Äter det fortfarande ganska ofta, men inte alls som förr. 

 • 26 jul 2019 10:58

  För min del har jag ”triggermat” som jag bara inte kan äta utan att det hugger till efter mer: ost. Det innebär att jag nog för alltid får låta bli orginalvarianter av pizza och tacos, t. ex. Om hag inte vill hamna i matsatans garn,vill säga.devillaugh Glass är inga problem. Inte heller choklad. Men en fin,mogen gruyére eller en flottig pizzaost, nuh-uh.

 • 26 jul 2019 10:59

  Jag åt också glass nästan varje kväll, framförallt när det är varmt. Undviker det numer då, vanlig köpt glass/sorbet triggar mitt sockersug. Dricker smaksatt riktigt kallt vatten eller gör egen nicecream istället eller äter frysta bär.

  Vill därför tipsa om att göra egen sk nice-cream, det finns mängder av recept på nätet så klart. Delar med mig av mina två favoritvarianter. Frukt och bär kan såklart bytas ut bara man håller mängden hyfsat:

  Hallon-nicecream

  1-1½ dl halvtinade, frysta hallon

  ½ avokado

  (ev sötning i form av honung)

  liten skvätt vatten

  Mixa avokado och hallon (+sötning), tillsätt lite vatten så att det fungerar att mixa.

  Servera direkt. (Jag använder inte sötning då jag gillar syrligheten hos hallonen -prova dig fram)

  (Fungerar att frysa om det blir över, men behöver tina en stund när man sen ska äta den)

   

  Mango/Banan-nicecream

  ½ skivad fryst banan

  1 dl tärnad fryst mango

  1 msk kokosgrädde

  Mixa banan, mango och vätska, prova mängden vätska så att det fungerar att mixa och beroende konsistens.

  Servera direkt. (Jag brukar använda vatten som vätska och låter frukten tina litegrann innan jag mixar.)

   

   

 • 26 jul 2019 13:14

  Vickan15: ja, nicecream på banan och mango är en favorit som jag ätit mycket av. Eller bara mixat halvtinad banan och kakao och lite salt. Jättegott och hyfsat nyttigt.

 • 26 jul 2019 15:29

  Tack för bra tips på nicecream. En kompis tipsade precis om Larsa yoghurten (10 g protein o inget fett) blandat med frysta hallon och sötströ. Får testa allt detta. 

  Vad gäller ost kan jag tipsa om Slanke Danica 10%. Den är jättegod tycker jag. Två falurågrut knäckebröd med den osten och paprika på, mums, och inte mer än 140 kalorier. 

Logga in för att skriva en kommentar.