icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
16 juli 2020 11:27
3

diet och kortisonnedtrappning

Tur att jag och maken var på en trevlig rundresa i Sverige under 10 dagar och levde gott, för nu har jag både börjat dra ner på kalorierna och minska på kortisonet. Så inte så roliga veckor som ligger framför mig, men enda gången jag verkligen lyckas gå ner i vikt är ju när jag inte jobbar. Och när jag drar ner kortisonet så blir jag ju väldigt sjuk så tänkte att det var lika bra att försöka göra båda två samtidigt. Fast det är ju inte jättekul.... men nödvändigt för min hälsa. 

Gillar

Kommentarer

 • 16 jul 2020 18:18
  gittan52

  Oj, det låter inte som någon hälsosam väg att gå, att dra ner på kortison och bli sjuk på kuppen surprise

  Jag vet att kortison ofta gör att man binder vatten, men tror du inte att du kan tappa vikt utan att må dåligt?

  Vad är det som gör att du inte kan gå ner i vikt när du jobbar?

  Nu verkar jag frågvis och du behöver självklart inte svara. Jag undrar bara för att jag bryr mig. heart

 • 17 jul 2020 08:33

  Hej Gittan, det är läkaren som vill att jag ska trappa ner kortisonet. Jag äter en låg dos för en underliggande sjukdom, men i och med att jag har ätit det länge vill läkaren att jag provar att dra ner. Det kan ha många negativa effekter på lång sikt att äta kortison.Jag gjorde ett test som visar att kroppen kan producera tillräckligt med kortison. Men när man också äter kortisontabletter så drar kroppen ner sin egen produktion. När man minskar medicinen tar det ett tag innan kroppens egen produktion tar fart. Han sa att jag kommer känna mig sjuk under tiden men att det handlar om att minska väldigt långsamt och att stå ut och kanske behöver jag vara deltid sjukskriven under nedtrappningen. Då tänkte jag att det var bättre att börja nu på semestern eftersom jag då kanske är i bättre form när jag ska börja jobba igen. Jag vill helst inte behöva sjukskriva mig på deltid. Tidigare när jag testat så blir jag riktigt risig i knappt en vecka efter en minskning och så kan jag sen ligga kvar på den dosen ett par eller flera veckor innan jag gör nästa minskning. Jag ska försöka minska dosen med drygt 10% åt gången så får vi se hur det går. Jag vill se om jag kan klara av att göra två minskningar nu under semestern. 

 • 17 jul 2020 08:54
  gittan52

  Då förstår jag yes

  Klokt att göra det under semester då, som du skriver. Jag hoppas att det går bra och att du inte blir alltför dålig under tiden. Det kan ju vara bra att njuta av sin ledighet också wink

Logga in för att skriva en kommentar.