icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
17 juni 2019 07:46

Det är peppande att se resultat på vågen

Det är så skönt och peppande att se resultat på vågen. Idag visade vågen 88,8 kg, vilket är lägstanoteringen i år, och 1,6 kg ner sedan i fredags. Jag förstår att det mesta är vatten men ändå väldigt skönt. Tar jag 3 kg till så är jag under lägstanoterningen förra året. Det gäller att sätta upp små delmål på vägen. 

Och jag tänker att detta är min behandling. Mer effektiv än den mesta andra behandling som finns för blodtryck och för att undvika mer höftinflammation framöver. Jag vill inte riskera min hälsa. Tidigare tycker jag inte att vikten har påverkat så mycket mer än att jag blivit öm i fötterna om jag gått mycket men nu känner jag verkligen att den börjar ta stryk av övervikten. Så 4e dagen på min behandling, 53 dagar kvar. Sen börjar omställningen till en diet som ligger högre än vad jag äter nu men där jag fortfarande går ner, men det får jag ta då. Nu är det fokus på 800 cal per dag i ytterligare 53 dagar. 

Den här gången har jag också sagt till alla runt mig att jag måste gå ner i vikt och att jag behöver deras support, att jag kanske kommer ta med egen mat om jag blir bjuden till dem och vara insnöad på detta med viktminskning under sommaren. De verkar acceptera det och alla säger att de ska stötta. Tror det kan hjälpa. Jag gillar ju inte att göra folk besvikna, dvs har svårt att inte äta och dricka det som bjuds.

Vaknade och var bättre i ryggen, kanske övningarna som Gittan tipsade om hjälpte, tror det. Och så gick jag en liten promenad, kändes som det leade upp ryggen. Har också tid till kiropraktorn nu på fm så hoppas att han kan få ordning på det. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.