icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
11 december 2017 07:21
1

Dag 1 av 365

Nu är jag tillbaks igen. Hösten har varit så intensiv med nytt spännande och intressant jobb. Jobbet innebar dock många omställningar, jag måste pendla ganska långt vilket tar tid och äter lunch ute på restaurang. Jag har inte kommit igång att träna än för jag har inte haft ork efter jobbet och inte heller fått till en bra diet utifrån min vardag. Men jag har inte gått upp så jättemycket under hösten vilket känns bra. Jämfört med samma tid förra året väger jag 4 kg mindre. Men nu är det dags att ta tag i detta. Jag fyllde år igår. Nästa år fyller jag 50, så nu är det dags för att komma iform tills dess. Målet är att vara i lika god form till min 50-årsdag som jag var på min 40-årsdag. Det innebär mer styrka, bättre kondition och smidighet och 18,5 kg mindre på vågen. Det ska gå, behöver gå ner ca 4 hg per vecka. Vilket innebär 400 cal mindre intag än vad som förbränns per dag. 

Målet är att jag varje dag ska göra det jag kan just den dagen för att komma i god form. Just nu orkar jag inte med några tuffa dieter det får kanske bli i vår när det är ljust igen. Inte heller kommer jag kunna träna så mycket det närmsta, jag ska genomgå en liten operation om en vecka.

Så vad är målet den närmsta månaden? 

  • Varje dag göra lite gymnastik hemma för att öka styrkan, räcker med fem minuter men jobba igenom några muskelgrupper. 
  • Försöka röra på mig varje dag minst en halvtimme, om inte genom promenad eller annan träning, så genom städning mm hemma. 
  • Äta ca 1500 per dag, och försöka få in det att bli det normala intaget under året. 

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 11 dec 2017 09:32
    aregnisw

    Det låter som en bra plan jag tror nog inte att man måste röra sig så mycket för att gå ner i vikt det viktigaste är nog ändå att vara så strikt som möjligt med annat och du verkar ha nått dit redan så lycka till yes

Logga in för att skriva en kommentar.