icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
3 augusti 2018 08:48
3

Äntligen under 90 igen

Så idag hade vågen gjort ett rejält skutt nedåt och vågen stod på 89,8 kg så nu är jag äntligen under 90 kg. Det har varit trögt. Nu är det 19,9 kg kvar till normalt BMI. Jag har ju två mål tills jag fyller 50 år; ett normal BMI och en god kondition. Kanske, kanske kan det gå om jag bara håller helt fokus på detta i drygt fyra månader till. 

Började med en tidig morgonpromenad på drygt en timme och så ska jag testa med en fastedag idag. Vill så gärna att midjemåttet ska börja krympa, det har bara minskat två cm sista månaden och knappt några kläder sitter bra, men jag vägrar köpa ännu större storlekar. Jag vill istället kunna börja använda kläder jag har. Men jag blev peppad över dagens viktminskning så nu ska jag nog klara av en fastedag. 

Gillar

Kommentarer

 • 3 augusti 2018 12:37
  gasten

  Grattis!

  Tycker att det är svårt nu på sommaren att hålla fokus.

  Har varit alldeles för varmt för motion.

  Men idag är det något svalare.

  Är man morgon pigg är det ju helt klart bättre att motionera på morgonen.

  Lycka till!

 • 3 augusti 2018 21:52
  seglar67

  Heja, heja! Jag gick ner 20 kg på 24 veckor, det går bara man ger sig f..n på det. Jag har bloggat varje dag om hur jag gjorde, och tycker att det hjälpte mig att hålla uppe motivationen. Det hjälper mig nu också, när jag jobbar på att lära mig hur jag ska äta för att hålla min målvikt, att läsa tillbaka i bloggen hur det var när jag började i slutet av december.

  Mina råd till dig är: fortsätt blogga, väg och registrera maten, skaffa dig några nya dagliga vanor så att du slipper tänka nytt hela tiden. Jag äter till exempel oftast samma lunch och samma mellanmål, och varierar bara middagen. Jag har valt 16/8 istället för 5-2, eftersom jag i längden inte mådde bra i magen av 5/2. Och jag ville att mina nya matvanor inte skulle vara ännu en diet, utan ett sätt att äta som jag kan fortsätta med livet ut. LCHF passar mig perfekt, det finns ju hur mycket goda recept som helst.  

  Under viktnergången var jag väldigt noga, nu när jag är på min målvikt kan jag unna mig mycket mer. Men inte hela tiden. ;-) 

  Lycka till

 • 4 augusti 2018 06:59

  Tack seglar67 för råden. Hur många kalorier per dag la du dig på och rörde du på dig mycket? Äter du 16:8 jämt eller bara några dagar i veckan? Jag ser i din blogg att du också skriver i jobbet, det är min akilleshäl, jag håller på att skriva rapporter och när jag väl ska börja få ihop en rapport och skriva klart den så är det som jag inte kan fokusera allls på kost och träning. Jag tycker att jag hela tiden behöver tugga på något för att kunna koncentrera mig. Det här är min största utmaning, hur kan jag lösa både kosten, motionen och jobbet samtidigt. Har du något råd seglar67?

  Senast uppdaterad 4 augusti 2018 07:05

Logga in för att skriva en kommentar.