icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
9 augusti 2019 08:47
4

Äntligen rör sig vågen neråt - resultat efter åtta veckor

För åtta veckor sen så började jag på min diet. Jag började med 800 kalorier per dag dieten som jag hade tänkt att följa i åtta veckor. Jag följde den i drygt veckor och under den tiden gick ner 5,6 kg. Jag ser att jag då snittade på 900 kalorier per dag. Sen fick jag problem med gallan och för att inte riskera mer gallbesvär som verkar kunna komma när man går ner i vikt fort så ökade jag på intaget så det har varit i snitt 1150 kalorier per dag. Så inte så mycket högre men har gjort att jag inte fått några mer gallbesvär förutom när jag ett par veckor senare igen försökte pressa ner intaget till under tusen. De ytterligare fem veckorna har jag dock stått i stort sett still på vågen, vilket har varit tröttsamt och frustrerande många gånger, även om jag förstod att det var mycket vatten jag gick ner de första tre veckorna och inte bara fett. De sista fem veckorna har jag gått ner 0,9 kg. Så totalt resultat efter 8 veckor är 6,5 kg. Jag har också minskat 11 cm i midjan och 7 cm runt höfterna. Det känns ju väldigt bra. De första tre veckorna minskade jag 5 cm på midjan, och de följande fem veckorna minskade jag 6 cm. Så när vågen har stått helt still har jag i alla fall kunnat glädja mig åt minskade mått. 

Jag har ju inte kunnat träna överhuvudtaget, bara göra lite sjukgymnastikövningar och kortare promenader. Jag har haft såna problem med ryggen coh höftmuskelfästena. 

Så jag är väldigt nöjd och faktiskt stolt över att jag inte gav upp den här sommaren. Att jag höll i även när vikten inte gick ner och trots värk och smärta här o där. 

På måndag sätter jobbet igång på riktigt och jag hoppas att jag kommer att klara att kombinera arbete o viktnedgång. Det har ju förut varit min akilleshäl. Men jag tror att min kropp nu vant sig vid mindre mat. Jag har vant mig vid att inte kunna ta till mat när jag är stressad eller trött. Jag har också lärt mig hur jag kan byta ut så det blir ok måltider, jag tar blomkål istället för ris och sjögräsnudlar istället för pasta exempelvis.

Gillar

Kommentarer

 • 9 aug 2019 08:56

  Så himla avundsvärt att inte ge upp även när det inte verkar hända något alls. Stolt kan du vara - det är ibland så lätt att ge upp när det känns som om man inte får något tillbaka för nedlagt hästjobb med vikten. Men får förlita sig på logiken om kalorier in och ut. Duktigt jobbat. 

 • 9 aug 2019 09:07

  Tack RaskP!

 • 9 aug 2019 09:19

  Bra jobbat👏

  Du kanske ska testa det jag har gjort de senaste två nätterna. Jag lägger en kudde under knät på mitt onda ben så att det inte ligger helt sträckt när jag sover på rygg. Det verkar som musklerna får möjligheten att slappna av då. På gymmet kör jag också benspark/bencurl i maskin. Det verkar fungera utan att irritera höftmusklerna.

 • 9 aug 2019 12:25

  Tack för bra tips Lual!

Logga in för att skriva en kommentar.