icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
28 juni 2019 04:44
3

2 veckor klara

Nu har jag gjort 2 veckor, den här veckan blev det 1,2 kg i viktnedgång. Det får jag ändå vara nöjd med. Första veckan var det det 3 kg så totalt 4.2. Häromdagen var vikten lägre men det var efter vattendrivande tablett, så inget att säga om att vikten hoppade upp lite igen. Jag har på det hela taget lyckats att hålla dieten. Jag landar oftast på ca 800-830 cal och ibland har jag varit upp på 900 cal, men det är ju ändå väldigt långt från vad jag gör slut på per dag. De sista dagarna har varit tuffa, speciellt att jag inte lyckas fokusera på  på jobbet som jag har massa att leverera i. Måste, måste hitta ett sätt att dieta och jobba samtidigt. Vanliga rutinsaker funkar men svårt jobb som kräver mycket fokus kan jag inte koncentrera mig på. Tror min hjärna är beroende av mer glukos än den har nu. Men det kanske är en blockering jag har. Det måste ju gå. Andra klarar det ju!! Detta är verkligen min akilleshäl, hur jag ska kunna tänka, fokusera, leverera och dieta samtidigt. 

Gillar

Kommentarer

 • 28 jun 2019 07:29

  -4,2 är jättbra! Bra gjort! yeslaugh
  Har du testat någon form av meditation (för fokus och även målsättning/viktminskning)? Jag har testat det lite och vissa är riktigt bra, googla meditation på you tube med olika sökord, jag brukar mest kolla engelska/amerikanska varianter. En del är bara 10 minuter, vissa längre. Skadar inte att testa.

 • 28 jun 2019 08:35
  Jessand

  Om du befinner dig mitt i livet ( typ 40 +) skulle jag rekomendera Olga Rönnbergs bok Omstart om du känner att detta inte riktigt funkar kroppsligt för dig. 

  För egen del har jag precis insett att jag mår inget bra på en kolhydratssnål och för lågt kcalintag/dag rent "hjärnmässigt". 

 • 28 jun 2019 18:13

  Tack för bra tips. Jag lyckades idag genom att äta mer på morgonen medan jag satt och fick klart det jag skulle skriva. Jag åt bra saker så det var jag nöjd med och tror att jag i stort sätt klarade mig inom dagens kvot, fast kalorierna var slut vid klockan fem men det känns okej. Detta är kanske en väg framåt att jag äter det jag tycker behöver medan jag skriver och sen så får jag typ äta sallad, buljong och te resten av dagen. 

  Jag har lyssnat en del på Gyllenstens självhypnoser på Storytel: Hålla vikten, Sov gott etc. men hittade ingen bra där för fokus så jag ska kolla youtube. Och läsa Omstart, den har jag laddat ner men inte börjat med än. 

  Ha det bra!

Logga in för att skriva en kommentar.