icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
25 september 2014 10:12
3

1,2 kg på 6 dagar kan det gå?

Nu har jag gått ner till 80,7 kg, ner 1,3 kg under tiden i Sverige. Det känns jättebra! Men jag har satt ett mål att gå ner till 79,5 till 1 oktober så det är nu sex dagar kvar. Jag behöver ha en strategi för att lyckas. Ca 9000 kalorier ska jag förbränna mer än jag intar. Ett minus på 1500 per dag krävs. Ja, det blir ju en diger uppgift, men jag har sett andra klara av det. 'Friskt vågat...' o 'Om man siktar på månen...' är det som får gälla. Om jag satsar hårt så kommer jag i alla fall längre än om jag inte försöker. Det som krävs är ju mycket motion inser jag när jag ser hur mycket jag behöver förbränna per dag. 265 minuter (ca 4,5 tim) promenad i 6 km per timme krävs det exempelvis för att göra av med 1500 cal. Men om jag också äter mindre än basförbränningen så behöver jag ju inte röra på mig fultl så mycket.

Kroppen har börjat värka igen, kanske för att det varit för intensivt i Sverige, kanske pga väderomslag. Och så är sängen inte så bra här, har testat massor för att få bättre sängkomfort, men hittar inga bra madrasser härnere. Trist är det i alla fall. Så nu gäller det att inte låta sig nedslås av det.

Jag har tagit med mig min svarta klänning hit, som är målet att gå i till min födelsedag i december. Den klänningen köpte jag till min 40-årsdag, då vägde jag 67,5 kg. Men jag tror den kan sitta snyggt även om jag har ett par kilo till då. Jag ska hänga upp den på garderobsdörren som målbild.

Så strategin för kommande vecka får bli ganska enkel; äta så lite som möjligt och röra mig så mycket som möjligt. Och så fortsätta med min plankutmaning. Borde komma upp i en minut till den 1 oktober.

Kommentarer

 • 25 sep 2014 17:55
  gittan52

  Jag gillar strategier  smiley

  Jag kanske missförstår dig, men jag tolkar det som att du ska ligga på minus 1500 kcal/dag. Alltså resultatet av de kalorier du ätit/druckit minus dina motionskalorier ska bli -1500? Det låter inte sunt, om det är så du tänker. Jag hoppas att jag missförstår dig.

  Visst går det att tappa mer än 1 kilo på en vecka, det har jag gjort många gånger. Och det har inte haft så mycket med motion att göra som vad jag ätit och hur mycket.

   

  Kul att läsa om dina framgångar med Plankan. Hur många gånger har jag inte tänkt att jag också ska börja. Nu blev jag så peppad av din entusiasm, och att vi är  Plommonlila, så i morgon blir det premiär! yes

 • 25 sep 2014 18:04

  Hej Gittan, tack för svaret. Kul att vi är i samma lag och att du är taggad!

  Jag tänker att ett kilo fett är dryg 7000 calorier. Så om man ska gå ner det på en vecka så måsta man ligga ca -1000 cal per dag. Det kan ju ex göra om man har en basförbränning på ca 1800 cal, äter 1300 och motionerar för 500. Men om jag ska lyckas med 1.2 kg på 6 dagar borde det ju bli kanske att äta 1200 kal (-600) och träna 900 cal per dag. Det borde ju kunna gå om man promenerar redigt. Ja går det med mindre minus är det ju jättebra! Nu kör vi!

 • 25 sep 2014 18:07
  gittan52

  OK, nu fattar jag enlightened

  Glömt bara inte att ha lite koll så att du får i dig de vitaminer och mineraler du behöver också wink

  Ja, nu kör vi!

Logga in för att skriva en kommentar.