icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jean46s blogg

85 kg 67 kg 823
Jag är en 46:årig ung tjej med man och fem barn - i åldrarna 22-2 år. Jag befinner mig således i både ”flytta-hemifrån” stadiet och i ”hämta-på-dagis” stadiet.

Jag är för närvarande sjukskriven för utmattningssyndrom. Min blogg kommer vara en blandning av min resa genom min sjukdom med dess olika livsförändringar, min viktresa och strävan efter balans i livet med familjeliv, träning och karriär.

Välkommen till mitt liv.

Jeanette
13 december 2019 15:16
4

Jag är i chock! (vad gör jag nu????)

e41a8a3a-7217-49d7-b181-ba0dc32a3fc9.jpgVilken respons det blev på mitt första blogginlägg! Vilka underbara människor det finns där ute.. Tack!! ❤️❤️❤️

 

Jag hoppas ni har en härlig lucia. 

Själv har jag tagit det lugnt, idag igen.. Jag tror att småttingarna har tagit hem några baciller från dagis, så jag vaknade med värsta wiskeyrösten. 

 

Igår hände något, som jag nu inte riktigt vet hur jag ska hantera.. kanske får ta det lite kort från början..

Jag arbetar som socialsekreterare med insatser för vuxna missbrukare på en kommun. Ett arbete jag många gånger trivts med, men som är tufft på alla kanter. 

När jag kraschade i utmattning, trodde jag att jag skulle få stöd av min arbetsgivare och en plan att komma tillbaka i arbete... men så blev det inte.. Istället valde min arbetsgivare att, från ingenstans, försöka få bort mig och det på dagen. Jag fick ett ultimatum - att säga upp mig själv eller få sparken. Facket kopplades in och som ni förstår har det varit en del turer fram och tillbaka.

Inte nog med att jag skulle försöka bli frisk från en sjuka som mitt arbete har gett mig, nu skulle jag samtidigt kämpa för att rentvå mitt namn och rykte. En ganska omöjlig situation.. Det har bland annat lett till att mitt sjukdomsförlopp har dragit ut på tiden.

 

Igår var det förhandling igen. Arbetsgivaren skulle lägga fram mina brister och bevis för dem. Jag och min fackliga representant hade räknat med en riktigt fight där vi i slutändan skulle ses i arbetsdomstol. 

Under dessa månader har jag mentalt ställt in mig på att jag inte ska tillbaka. Jag har börjat titta efter andra jobb, sökt skola osv..

Igår var jag beredd på slutdomen som skulle kräva mitt avsked. Men nu hade min arbetsgivare plötsligt ändrat sig! Jag har plötsligt mitt arbete kvar och helt plötsligt ska det fixas med rehabplaner. Helt plötsligt ska jag, som skulle bort på dagen, plötsligt arbetas tillbaka till jobbet..

 

Jag är i chock!! Vad fan gör jag nu? Hur ska jag kunna arbeta för en arbetsgivare som jag tappat tron på eller en chef som jag inte respekterar? 

Det känns skönt att jag är sjukskriven en tid till, så jag hinner fundera på vad jag ska göra..

 

Jeanette

Gillar

Kommentarer

 • 13 dec 2019 15:21

  Välkommen in i gemenskapen smiley

  Bra att de backade och gör bot och försöker göra bättring.

  Det ger dig tid och möjlighet att känna efter om du vill ge dem en chans till, eller om du hellre använder tiden till att söka andra jaktmarker.

  Jag kan inte tänka mig att du skulle ha svårt att hitta ett annat jobb, om du inte har förtroende för den här arbetsgivaren.

  Men i grunden är det bara du som vet vad du vill göra, vads som är rätt för dig!

   

 • 13 dec 2019 15:25

  Tack snälla Lady G 💖

 • 13 dec 2019 17:56
  gittan52

  Jag vet inte vad som gäller på arbetsmarknaden idag, men när jag hade mina långa sjukskrivningsperioder så var min arbetsgivare skyldig att ta fram en rehab-plan, i samarbete med mig efter ett visst antal sjukskrivningsdagar.

  Får en känsla att den, hos din arbetsgivare, som kom med det ultimatumet inte var speciellt påläst.

  Jag har en väninna som också är socialsekreterare, men med inriktning på barn. Ni har verkligen ingen lätt situation då ni ofta sitter som åsnor mellan 2, eller flera, hötappar.
  Undrar om inte sjukskrivningsprocenten är rätt hög inom ditt yrkesområde.

  Som jag har förstått det så är det svårt att inte engagera sig personligen i de klienter man får, svårt att släppa jobbet när man går hem för dagen och många gånger alldeles för hög arbetsbelastning.

  Om du inte gjort det tidigare så är mitt tips att dokumentera allt. Vem som säger vad och när, hur era planer framöver följs upp osv.

  Jag bytte arbetsuppgifter efter mina sjukskrivningar, men det behöver ju inte gälla dig så länge du för en dräglig arbetsmiljö. Det kanske är din chef som bör byta jobb…

  Det går att vända och vrida på liknande situationer åt många håll, men viktigast tycker jag är att du utgår från vad du själv känner att du kan förändra och vad du vill att arbetsgivaren ska ändra på.

  Skönt att du har tid att fundera ordentligt vad som känns bäst för dig.  yes

 • 13 dec 2019 19:33
  paloma

  Jag hade nog haft svårt för att jobba för samma arbetsgivare om dom inte hade förklarat varför dom ville ha bort mig från början, det kan bli ett stressmoment att behöva fundera på det när man kommer tillbaka.

  Hoppas du kommer fram till det bästa för dig❣

Logga in för att skriva en kommentar.