icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ingis58s blogg

LCHF 121.7 kg 72 kg 1550
Det är i år det händer. Jag har bestämt mig! 2024 ska bli det år som jag verkligen tar tag i min övervikt! Det får vara slut på tröstätande och sockerberoende!
Jag har inte alltid varit överviktig utan min kropp och mitt beteende ändrades efter jag fyllt 30 och jag fick mitt första barn. Plötsligt blev all mat så god. Jag som varit så kräsen tyckte om allt (nästan). För att inte prata om bullat och sötsaker.
Och om jag nu inte lyckades bli en smal 40, 50 eller 60 åring så ska jag ta mig 17 bli en smal pensionär!
11 February 2024 19:05
4

Barnvakt och fullt upp

Var tog den här veckan vägen? 

Sov över hos sonen (då hans fru var bortrest)  i torsdags för jag skulle passa hans son på kvällen och även dagen efter. Mysig kväll med lego byggande.

Fredagen var inte lika kul. På vägen till bilen så lyckades jag tappa dörrnycklarna till min son. Och det hade ju snöat! Upptäckte det inte på en gång utan det hann gå en halvtimme. Och vad Frank och jag letade och letade. Hämtade det andra barnbarnet som är i samma ålder och medans de lekte i snön fortsatte mitt letade. Killarna hade i alla fall kul!

På kvällen lyckade jag skär bort en bit av långfingret när jag skulle strimla vitkål i madolinen. Aj, det sved och blödde ganska mycket.

På lördagen hälsade vi på min mans bror och där bjöds det på grönskassoppa till lunch.. Jätte gott!

På kvällen orkade vi inte laga mat utan det blev en varsin Poke' Bowl med kyckling. Himmelskt gott!

Men det är svårt att fylla i matdagboken när jag inte lagar maten själv. Tror att det är ganska mycket både kolhydrater och kalorier i en Poke' Bowl. MEN tänker att så länge det är mat, så är det ingen katastrof. Det hade varit värre om jag börjat äta godis och glass.

Söndagen slutade i alla fall bra, då min son hittade dörrnycklarna ute på parkeringen. yessmiley

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 Feb 2024 20:11
  LinusPL

  Hoppas fingret är ok!🙏

   

 • 12 Feb 2024 08:22
  gittan52

  AJ, jag har också haft ett sådant möte med Mandolinen. Inte kul!

  Inte kul att tappa nycklar heller, men så bra att sonen hittade dem.

  Jag håller med dig att det inte är lätt att registrera när man äter ute men att det nog är rätt lugnt så länge det, som du skriver, inte handlar om godis och glass.

 • 12 Feb 2024 08:35

  Puh.. skönt att ni hittade nycklarna 🌸

 • 12 Feb 2024 18:38

  Tack för omtanke @LinusPL

  Fingret är ok, men det blir ingen vattengympa den här veckan. wink

Logga in för att skriva en kommentar.