icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Incomas blogg

LCHF 15959
13 november 2017 21:16
7

Du får sitta i framsätet. Du är så tjock!

Det sa en kollega till mig i somras när vi skulle iväg och äta lunch. Jag skrattade då men den meningen bet sig fast i mig.

Något liknande sa även en annan kollega. Hela december fram till maj i år så har jag pendlat fram och tillbaka till Belgien på jobb. Jag tycker att där är vackert med mycket skog och mysiga små städer och man får ta hunden med sig in på restauranger och barer!!
Makalös mat har de också. Jag har inte varit på en restaurang där som har haft dålig mat. Jag nämnde för en belgisk kollega att jag kanske borde flytta dit och då sa han ungefär att det är väl ingen bra idé? Så god mat som vi har här så kommer du bara att bli tjockare än vad du redan är!

Jag hade inte riktigt reflekterat över hur jag egentligen såg ut. Nog visste jag att jag vägde för mycket. Att jag var tvungen att köpa kläder i allt större storlekar och att jag inte var nöjd med hur kläderna satt på mig eller hur tråkigt det var att se sig spegeln men jag tänkte inte på det på allvar. Hur klumpig jag kände mig och ovig. Jag kan inte sitta som en normal person på en stol. Jag sitter alltid med benen uppe och helst i skräddarställning. Knäna protesterade och det var inte lika lätt att sätta sig i skräddarställning som tidigare. Men in med ett franskt nougat i munnen så slipper man sådana trista tankar...

Jag pratade med min man och vi bestämde att nu! Nu skulle vi börja med GI. På måndag eller hur? Visst bara denna helgen också, så sätter vi igång. Jag behöver väl inte säga att när måndag kom så var planerna som bortblåsta och så sköt vi upp det till måndagen därpå.......

Så var jag inne på en sida och tittade på kläder. De hade båda normala storlekar och Plus Size - vilken tur!!!! Men när jag jämförde hur kläderna såg ut på Plus Size modellerna jämfört med hur det såg ut på de "vanliga" modellerna så tänkte jag. Nä jag vill inte se ut sådär längre.

Missförstå mig rätt. Jag är glad att det visas modeller som inte är trådsmala. Det är inte så verkligheten ser ut men många av kläderna såg helt enkelt inte bra ut även om kanske klädesplagget var vackert. Klänningar som i princip såg ut som nattlinne. Valkar som vällde fram på jeansen.

Jag bestämde mig under min semester att nu skulle jag ta bort socker och mjöl etc. Jag körde så i 4 veckor. Det gick ändå rätt hyfsat (-3 kg) men jag kände att jag behövde struktur och inspiration och jag misstänkte att jag kanske slängde i mig lite väl mycket nötter och sånt ibland.

Så hittade jag en artikel på Aftonbladet (tror jag) om en kvinna som hade ätit LCHF i 3 månader som ett experiment. Hon hade inte gått ner någonting på de månaderna, bara minskat i midjan. Jag började kolla upp vad LCHF egentligen var. Jag hade bara en dimmig föreställning tidigare och trodde att det var bara en massa fett.
Så hamnade jag här, på MD och det är jag otroligt glad för.

Kommentarerna som jag fick av mina båda kollegor ringer fortfarande i mitt huvud men det sporrar mig. Jag vill aldrig mer höra den kommentaren om att jag måste sitta i framsätet för att jag är för tjock.

Kommentarer

 • 13 nov 2017 22:07
  Flamenco

  Det var ju bra att du fick ut nåt konstruktivt av kommentarerna - men vilket dåligt sätt. Så där säger man bara inte!

  Jag gick In på din profil och så himla mycket har du inte vägt. Faktiskt. Det finns snygga kläder för oss stora också, förresten, t ex Gudrun Sjöden. Men visst, de är dyrare.

   

 • 13 nov 2017 23:15
  paloma

  Så okänsligt sagt, men folk tror att kraftiga människor inte tar åt sig.

  Det är inte lätt att svara dom, nen man borde göra det egentligen. 

  Men nu är du på G och kan vända det negativa till något positivtsmiley

 • 13 nov 2017 23:15
  aregnisw

  Fy så elakt sagt men en del människor gillar tydligen att vara både sarkastiska och dumma sånt får man göra något åt ibland, jag har inte haft de bekymren men med andra som verkar avundsjuka och då kan en människa bli hur elak som helst, vad är det med människor idag kan man ju undra. Bra av dig att ändå gör något åt din situation. Massor med pepp till dig yes

 • 14 nov 2017 07:00

  Tack för peppning och uppmuntrande tillrop!

  Ja jag borde kanske ha sagt något men jag blev så häpen. Jag skulle själv aldrig drömma om att säga något sånt och jag blev helt ställd när det hände.

  En lustig sak i sammanhanget är att båda karlarna som sa det här ligger långt från sin idealvikt, båda väldigt överviktiga. Mannen som sa att jag skulle sitta i framsätet, hade iofs lagt om sin kost då och åt/äter bara vegetariskt och hade börjat gå ner i vikt så han kände sig nog lite överlägsen.

  Ha en härlig tisdag!

   

 • 14 nov 2017 08:07
  Bella50

  Håller med om de förfärliga kommentarerna. 😮

  Önskar dig all lycka till här på MD.

  Det var först här , som jag har lyckats hålla målvikten i snart 2 år. 

 • 14 nov 2017 17:23

  Lycka till och peppningar Incoma - du kan yeslaugh

 • 15 nov 2017 07:44

  Tack för pepp och lyckönskningar! Det värmerheart

Logga in för att skriva en kommentar.