icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu

Hulda4s blogg

LCHF 16352
Mycket tankar som bubblar här....om livet i stort och smått. Och en hel del annat också....
20 april 2017 20:05
5

Positiva tankar om LCHF...

Jag skulle gärna vilja dela med mig av lite positiv energi till er. Ingen egentlig framgångssaga, men något åt det hållet.

För fyra veckor sedan så började jag äta strikt LCHF kost. Jag som egentligen alltid varit väldigt kritisk till denna kost gjorde en helomvändning och började testa. Jag läste på ordentligt och såg till att vara förberedd.

Anledningen till att jag tog detta beslut var lite för många trivselkilon, övergångskänningar och en IBS-mage utan dess like. Jag var på väg att tappa kontrollen över min egen kropp och jag behövde göra något konkret. Då valde jag alltså något som jag trodde skulle bli väldigt tufft, men som ändå skulle ge mig en känsla av att ha kontroll. Något som triggar i gång mitt ”jävlar-anamma” system.

Så här knappt fyra veckor efteråt så kan jag bara klappa mig själv på axeln och berömma mig själv. Jag känner mig som en annan person. Även att jag fortfarande känner av omställningen så mår jag mycket bättre. Och det bästa av allt – från dag två så blev min mage en helt annan. En helt vanlig mage, med andra ord. Det är en så stor hälsovinst för mig att jag knappt vågar säga det högt. Jag har gått ner knappt 3 kilo, vilket inte är så mycket kanske. Men det får ta den tid det tar och jag tror och hoppas att resultatet kommer vad det lider. I början var det mycket vätska som försvann, men jag känner nu att kroppen känns annorlunda. Midjemåttet har minskat med 4 cm. Jag småäter inte längre, sockersuget är helt borta och när jag äter så blir jag mätt.

I början så kändes det lite tomt. Mat är förknippat med känslor för mig, på gott och ont. Helt plötsligt så äter jag bara för att jag är hungrig. Jag kan nu ta en kopp kaffe utan något till och det känns inte konstigt alls. Innan så åt jag ganska så hälsosamt och jag har bra koll på mat. Men mycket var sådant som jag inte äter just nu. För så ser jag det (mitt sätt att avdramatisera det), att jag äter inte vissa saker just nu. Jag sätter ingen tidsbegränsning utan lever i nuet och njuter av att min kropp och framför allt min mage mår så bra. Det vill jag ju inte förstöra för mig själv. På sikt så kommer jag bli lite mer liberal, men tiden får utvisa när det blir.

Man äter ju mer ren mat i LCHF. Mat från grunden. Försöker att använda mig av LCHF-recept så att hela familjen kan äta det, och oftast är det bara tillbehören som blir annorlunda för mig. Jag älskar ju grönsaker så det är verkligen inte problem för mig. Dock kan jag sakna morötter lite. Frukosten är svårast att ersätta, men jag börjar hitta mina LCHF-favoriter där också. Mycket fett i frukosten gör att jag klarar mig fram till lunch. Blir jag hungrig trots allt så tar jag en avokado. Så frukost, lunch och middag räcker. Inga onödiga mellanmål och verkligen inget sötsug. Jag bakade en kladdkaka enligt LCHF till i påsk. Åt den med vispad grädde och hallon. Men jag fick inte i mig hela biten. Hjärnan tror fortfarande att jag vill ha något sött, men när jag äter det så känns det inte alls på samma sätt. Nu är ju denna kaka inte alls sötad då den är bakad utan socker och med mörk choklad. Men jag är övertygad om att jag hade ätit den utan problem innan jag lade om min kost.

Så till alla som funderar på LCHF - och till alla er med en jobbig IBS mage - tveka inte!

Pepp till er alla!

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 apr 2017 20:17

  Har en dotter med svår ibs som fick en helt lugn mage då hon testade lchf. Så jag håller med dig! Om du har ibs-mage, ge lchf en chans!

 • 20 apr 2017 20:17
  JaninaE

  Håller med. Jag blir dessutom triggad av kolisar. Det slipper jag nu. Funderar också lite på vad det gör att man automatiskt äter glutenfritt. Grattis till viktnedgång och välmående.  Min femte dag idag och mår kanon.

 • 20 apr 2017 21:28
  Bella50

  Vad roligt att det funkar så bra för dig. Lycka till 👏👍

 • 21 apr 2017 07:53
  Jessand

  Håller med den kosten gör underverk för ibs-mage ... Härligt att du mår så bra smiley

 • 21 apr 2017 11:37

  Jag var också väldigt skeptisk mot LCHF innan jag testade och är glatt överraskad. Mitt mål var framförallt att gå ner i vikt, på köpet fick jag en mycket gladare kropp som fungerar mycket bättre.

Logga in för att skriva en kommentar.