icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
24 maj 2010 14:14
2

Vecka fyra har inletts

Helgen passerade i ett relativt lugnt tempo. Vädret höll i sig ganska hyffsat men nu på måndagsmorgonen så är vi tillbaka i mer normal "norrlandstemp". Dvs ca +10grader. Jag ska inte vara så negativ, varmare än så brukar vi faktiskt ha. Jag småler allt som oftast när jag hör att svenskar som bor typ 100 mil söderut (och längre) tror att vi lever i permafrost och att renar och isbjörnar springer runt husknuten för jämnan och att detta är vardag för oss. Så illa är det inte tack och lov men visst lever man upp när Maj månad bjuder på 20-25grader och man faktiskt tycker att det är lite för varmt. Den gågna veckan har jag i denna underbara värme plågats av pollenallergi och saknad av min sambo som varit i Stockholm på kurs. Pollenallergin känns bättre nu, sambon är hemma så då är allt ok?
Nja, skulle jag säga. Med kallare väder kommer ledvärk. Har ett odefinierbart problem som finns mer eller mindre konstant med varierande smärtgrad. Har varit till tre olika läkare men ingen verkar ha energi att gå vidare för att hjälpa just mig att få reda på vad detta är och hur jag ska kunna lindra mina bekymmer. Det är som att när de får provsvar från röntgen, blodprover osv som verkar normala så får man svaret; Allt ser bra ut (?????) Hallå! Men jag har ju fortfarande ont, är det inbillning då eller? Tror absolut inte att jag är ensam om att känna så här. Man resignerar för ett tag, lider i tysnad och tycker att det bara är att bita ihop. Tills bägaren rinner över igen och man tar mod till sig, reser sig och gör ett nytt försök att hitta någon som är beredd att ta en på allvar och gå till botten med problemet.
Jag är nog där snart igen känner jag. Är mycket nöjd över att jag i alla fall tar itu med min vikt för det är min sanna övertygelse att övervikt inte gör mina bekymmer lättare. Det är en stor drivkraft för mig att jag hoppas på att det blir lättare att ta sig fram och att fötterna inte värker lika illa om jag inte bär runt på en massa onödiga kilon.

På lördagen slog vinsuget till! Solen sken, grillen var laddad och jag fick faktiskt lite panik när klockan slog 1500 och jag inte gjort slag i saken och köpt hem en flaska rött. För säg, hur trevligt och gott är det inte att mysa på vid grillen, i solen och smutta på lite vin? Jag överlevde prövningen och tur var väl det. jag stod ju still i vikt i fredags och jag förstod ju snabbt att det skulle bli så också med tanke på att jag inte kommit mig ut som jag borde. I helgen blev det dock en promenad på lördagen på drygt en timme och det kändes så skönt. Kroppen känns mer och mer behaglig och jag bestämde mig för att jag idag skulle ta ett kliv upp på vågen. -4hg sen i fredags! Det får man vara glad för och dessutom så har jag minskat 2cm i midjan också. Detta gör nästan 12kg och 14cm mindre i midjan sen nov/dec -09. Då förstår man ju faktiskt att det har hänt saker och att jag gör framsteg. Tänkte här en dag att om jag skulle testa nästa gång jag handlar att ta upp sex paket strösocker á 2kg så vet katten om jag hade orkat det. Det har suttit på min kropp!!!! DÅ fattar man också varför man varit trött, deppig och bara vill vara soffpotatis. Kroppen kämpar ju bara för att hålla sig vaken. Piggare är jag och gladare blir jag för var dag.
Ska förresten lägga in en liten rapport gällande sambon också. Han gjorde ju som bekant sin stockholmsvecka. En massa "gubbar" på kurs...man behöver inte vara snille för att förstå att det inte blev Loka till maten varje dag. Hur som haver så hade han ändå gått ned i vikt trots detta och nu ligger han på -5kg på tre veckor. Inte helt tokigt. Han har som mål att "plocka" sju kilo till sen är han i mål. Vi får väl se vem av oss som kommer i mål först. Klart är då i alla fall; En av oss står där och tar emot och vi är pigga och glada båda två!

Kommentarer

  • 24 maj 2010 19:04
    Grattis till minus, duktigt. Sex paket strösocker är tungt, det kan jag lova dig. Här har vi också återgått till mer normal värme för maj, riktigt skönt med lite svalare. Att smörja med AloeRub eller Ormsalva kan minska ledvärken, det har hjälpt mig. Ha det bra. Kram
  • 28 maj 2010 08:54
    Senast idag fick jag en fråga av en i Skellefteå om vi hade snö kvar. :) Jag blir lika förvånad varje gång jag får sånna frågor. Vart är allmänbildningen??!! .D

Logga in för att skriva en kommentar.