icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 May 2010 21:00
1

Från värme och härlig gemenskap till en vecka på egna ben

Vilken underbar vecka vi haft jag och min sambo. Våren eller kanske ska jag säga sommaren har kommit till vår stad. Tempen har legat kring 22grader både lördag och söndag och på lördagen var vi bjudna till sambons gamla kompis från förr på 40-års fest. Där använde vi vårat "veto". Hela veckan har vi varit såå duktiga och fortsatt i samma anda som vi började för två veckor sedan. Vi hade bestämt oss för att 40-års festen fick bli vårt lilla undantag men att vi ändå skulle försöka vara sansade. Och jag måste säga så här dagen efter att det gick riktigt bra. Vi drack vin så vi var nöjda och maten var otroligt god. En fräsch buffé med quinoasallad, pajer, fläskfilé, grillade kycklingklubbor, foccaciabröd och massor med annat gott. Jag åt bröd!!!! Kunde inte hålla mig men tyckte att jag hade mitt eget tillstånd att ta den där härliga biten i munnen. Den bara låg ju där på fatet och vände sin allra godaste sida åt just mitt håll och bad om att få tänderna satta i sig. Sagt och gjort  å´ fy tusan så gott det var sen! Hur som helst så blev det en otroligt lyckad kväll som till största delen faktiskt kunde tillbringas vid det dukade bordet utomhus. När klockan passerat åtta så drog vi oss in för kaffe och paketöppning. Därefter vidare till rummet där värdinnan riggat upp Singstar. Lovar att jag säkert förbrände den där brödbiten genast som jag sjöng och tog i för att hålla mig över segerstrecket när vi tappert duellerade oss genom Svenska schlagers. Strax före midnatt tackade sambon och jag för oss och tog varandra i handen och promenerade hem nöjda och glada med många glada skratt i bagaget.

Veckan som varit resulterade i endast en promenad som vi avklarade på lördagen till och från stan. Vi har haft så fullt upp med barn, hus och en lång rad med tider och besök åt alla håll. Motionen har till största delen bestått av trädgårdsarbete (krattning) och den ständigt återkommande uppgiften  - dammsugning. Men vad som ändå är bra är att vi inte har sett på tv mer än max två timmar på hela veckan vilket tyder på att vi inte har suttit i soffan och jäst.
I morgon åker sambon till den stora huvudstaden för en veckas kursande. Han ställs inför nya utmaningar i form av hotellfrukost, bjudluncher/-middagar och kanske någon spontan krogrunda. Ska bli intressant att se hur han fixar det. Men jag kan säga som så att karl´n är grymt motiverad att komma vidare i det vi börjat för det går bra. Han har nu tappat totalt 4,5kg och vill absolut inte sabba detta.
Jag har bestämt mig för att jag ska ta tag i promenaderna i veckan igen. Vädret verkar hålla i sig så jag har som mål att försöka göra promenaden på förmiddagen så jag har eftermiddagen fri när tjejerna kommer hem och det närmar sig middag och läxförhör och annat.
Är så trött just nu för vi har varit igång hela dagen. De nya matrumsmöblerna är på plats i rummet som vi tapetserade tidigare i veckan. Utemöblerna står nu också på den plats de alltid har stått varje sommar. Middagen idag blev grillad kyckling och fläskfilé med sallad, så mätt och belåten tror jag nog att jag gör en tidig kväll och kryper ned i sängen och tänker på allt roligt som vi gjort i helgen.

Kommentarer

  • 17 May 2010 06:38
    Trädgårdsarbete, dammsugning mm är bra motion, det viktigaste är att man inte sitter stilla hela dagarna. Härligt med sommarvärme efter den kalla våren. Ha det bra.

Logga in för att skriva en kommentar.