icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu

Geliss blogg

75 kg 65 kg 4227
Jag heter Ingela och älskar mat! Jag är lite lat och rör inte på mig så mycket som jag borde men ibland får jag en idé att prova olika typer av motion. Det brukar hålla i sig några månader tills jag tröttnar.

När jag var ung (från 16 till 25) tränade jag oftast 5-6 dagar i veckan på gym, cyklade ofta några mil om dagen och var otroligt aktiv. Jag jobbade som undersköterska och som ni vet är det ju ett jobb där man även går flera mil per dag!

Det var först när jag flyttade till Grekland och hade ett stillasittande jobb i klädbutik som jag började lägga på mig kilon. När jag och min pojkvän sedan öppnade Creperi (på Santorini) åt jag tyvärr oftast en crepe om dagen och sakta gick jag upp ett par kilo varje sommar. Jag tror jag har ca 10 kilos övervikt just nu som jag måste komma till rätta med. Jag har börjat att gå flera kilometer (halva vägen nerför och halva i brant uppförsbacke), jag har köpt Paolo Robertos hemträningsbok (som är superbra!) och även Paul McKennas "Jag kan göra dig smal" (också en kanonbok!)

Jag har provat LCHF men mår bara illa av allt kött och för lite kolhydrater. I flera år var jag vegeterian men åt fisk och ägg, och då mådde jag egentligen som bäst. Jag försöker äta enligt Ayurveda (enligt min kroppstyp Kapha) som jag tycker är en mycket bra metod och som också passar mig.

Nu håller jag bara tummarna att min motivation ska räcka till och hoppas att Paul McKennas bok kan peppa mig till det!
27 mars 2013 14:01
4

2-dagars fasta! Såg dokumentären och tänkte testa...

http://www.svtplay.se/video/1120851/del-11 : Såg denna mycket intressanta dokumentär på SVT Play igår och blev jättepeppad! Det här är ingen bantningsmetod utan ett sätt att leva, gå ned naturligt i vikt, förbättra sina värden, bli friskare och leva längre. Se hela dokumentären men slutresultatet visar att 2-dagars fasta är det mest hälsosamma och skonsammaste sättet. Se även läkarens kommentarer efteråt. För en sammanfattning: 2 dagar i veckan äter man 500 kcal (kvinnor) 600 kcal (män) och restan av dagarna kan man äta lite som man vill, fast helst inte en massa skräpmat. Andra varianter av denna typ av fasta finns, ex. kan man bara äta frukt och grönsaker 2 dagar i veckan och sedan äta som vanligt. Här finn en som testat: http://livsstilskonsulten.wordpress.com/2011/11/23/livsstilskonsulten-testar-korttidsfasta/ personligen tycker jag detta låter mycket bättre an alla konstiga dieter där man ska vräka i sig fett och protein från animaliska produkter, det borde väl alla fatta att det inte kan vara häsosamt....!? Ingela

Kommentarer

 • 27 mar 2013 14:54
  Jag såg det också och tänkte testa efter påsk! Lycka till och pepp!
 • 27 mar 2013 18:01
  Kör första dagen idag. Har funkat hur bra som helst. Åt ett kokt ägg och lite kaffe till frukost. Sen en smoothie på 0,75 dl kokosmjölk, 0,50 dl hallon, 0,25 dl blåbär och drack te till lunch. Tänkte äta samma smoothie ikväll. Kommer upp i 518 kcl på det. Är förvånad över hur ohungrig och otrött jag varit. Har "lång" fastat tidigare och då oftast fått problem med magen efter några dagar. Det här verkar funka bättre. Får se när jag tar nästa dag. Troligtvis måndag. Hur har du lagt upp dina faste dagar? Har läst på amerikanska sidor om att man också kan äta i ett 7-8 tim "food window". Jämt. Tyckte det verkade jobbigare och jag fattade inte riktigt hur det skulle funka.
 • 6 apr 2013 09:29
  Oj, såg inte ditt inlägg förrän nu! Va´bra att det funkade! Har du fortsatt att fasta 2 dagar i veckan? Och tar du båda dagarna i rad eller utspritt i veckan? Jag har inte testat ännu för jag har precis tagit mig i kragen och börjat träna och innan jag kommer in i det ordentligt vill jag se hur det går först med att äta som vanligt men dra ned lite på storleken på mina matportioner. Jag kommer testa att fasta inom en vecka! Hör gärna av dig så jag vat hur det gått för dig! Ingela
 • 2 maj 2013 14:00
  Har fortsatt och det går bra. Kör måndagar och torsdagar. sambon har hakat på också vilket hjälper till. Den nya favoriten är ett ägg till frukost, lite grönt te till lunch och att göra en soppa till middag. Har däremot inte fått till en bra rytm med fasta och träning. Det funkar inte att mer än gå på promenad på fastedagarna. Däremot så ser man direkt resultat på vågen. Jag tycker du ska prova för att känna det känns

Logga in för att skriva en kommentar.