icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
13 mars 2018 21:39
10

om 1 år!

Hur lyckas man med att gå ner till 76 kg på 1 år?

hur får man in det i "skallen" tänket, det mentala...

var / hur ska man börja?  jag är enormt imponerad av andra som klarar av detta..

från 120 till 76 kg..( min idealvikt...) idag. den 13 Mars 2018 på kvällen klockan 21:10  (veckans brott)

men imorgon är det onsdag den 14 Mars, vad ska jag förändra, mer än dåliga matvanor och motion.

jag är ju med här för att få ett bättre liv, ändra kosten, jag erkänner, jag har "fuskat" med maten, en helg, med

fikabröd hemma hos moster...

jag får börja med små delmål.. 

hur tänker ni? som har har lyckats, eller är på väg att lyckas nå era mål. 

vill någon berätta lite om hur ni började er vandring nedåt.. vore väldigt tacksam..

skulle önska jag visste hur jag ska göra... något som passar mig..  

min dröm är att bli med i "Biggest Loser" då vet jag att jag skulle lyckas.. 

finns det någon här som bor i Göteborg, kanske det finns någon som har rutiner, eller liknade som vill träna eller ta promenader med mig? kanske en kvinna som vill lyckas gå ner i vikt som är kraftig och kan tänkas hjälpa till på vägen.. som har samma mål... eller liknande mål.

tack för eran uppmärksamhet och uthållighet.. nu vill jag en gång för alla gå ner... men jag behöver hjälp..

tack på förhand..

 

Kommentarer

 • 13 mar 2018 23:06
  Bella50

  Först och främst vill jag säga att det är klokt av dig att be om råd och stöd härinne 👍

  Hur tänker du själv ? VAD vill / måste du förändra allra först , för att komma igång ?

  Vilka triggers har du ? T.ex. 

  Det är DU som måste gör grovjobbet...vi kan bara finnas som ditt bollplank. 

  Vad har du för erfarenheter sedan tidigare...och hur gick det då iaf ? 

  Min spontana tanke är att du borde ta en kickstart för att komma igång...och gå med i Matdagbokens Biggest Loser. 

  Mvh / Bella

   

   

  Senast uppdaterad 13 mar 2018 23:08

 • 14 mar 2018 06:14

  Min personliga erfarenhet är att maten är a och o när det gäller viktminskning. Motionen är ett bra komplement för att få kondition och styrka men i viktminskningssyfte gör motionen inte så mycket. Tvärtom blev jag alltid extra hungrig av motion och det går fort att äta upp en timmes promenad. Att hitta mat som man tycker om och håller en mätt, att hitta en vettig måltidsstruktur som passar ens dagliga liv. Att ta en dag i taget är extra viktigt när man har mycket att gå ner. Och att ha en tydlig målbild, jag hade ett gammalt foto till hjälp. Lycka till!

 • 14 mar 2018 07:35
  Bella50

  Bra råd du fick av ovanstående. ✌️Pepp 👍

 • 14 mar 2018 07:52
  gittan52

  Jag är helt enig med Medlem16!

  Även jag har haft en målbild och det var att få på mig mina vigselringar igen. Det kommer nog inte att bli av eftersom jag har en del artros i fingerlederna nu, men en ring som jag ärvt efter min mamma får jag i alla fall på mig  smiley

  Jag började (2011) med att ändra kosten och sökte mig sakta till LCHF kost. Visst var det lite svårt att avstå bröd, pasta etc, men det gick förvånansvärt bra och jag var mätt hela tiden.

  Nu äter jag mer åt Lågkolhydrathållet, men försöker hålla en kalorinivå på 1900-2000 kcal/dag.

  För mig har det inte fungerat att försöka tappa mycket vikt snabbt, eller att göra alltför stora förändringar. Visst, några veckor kan det gå, men sedan tröttnar jag och återgår till gamla ovanor istället.

  Jag har provat mig fram, haft små egna utmaningar under någon dag eller en vecka.

  Något som dessutom har hjälp mig är gruppen Stödstrumpor som jag startade för många år sedan. Där har vi varit runt 10 plus-medlemmar som delat med oss av allt mellan himmel och jord och stöttat varandra i vår viktresa.

  Nu, när jag är i mål ska jag ju också stanna där, så då startade jag gruppen Hålla Vikten.

  Jag önskar dig stort lycka till med att hitta en väg som fungerar för dig både under din viktminskning och framöver.  yes

 • 14 mar 2018 08:04
  Alzarin

  Jag har också massor att gå ner och skulle gärna vilja se ett år framåt, men det blir nästan lite abstrakt eftersom det är så stor förändring med mina 133 vid starten. Tänker i mindre mål i stället och tror att matdagboken och att anteckna allt kan hjälpa till att få kontroll på hur min kropp fungerar. Har fått svart på vitt hur känslig jag är för kolhydrater och försöker nu ligga under 20 (eller i alla fall under 50) och när jag gör det så går jag ner i vikt. Använd matdagboken så får du lite fakta och statistik på hur din kropp fungerar! Lycka till!

 • 14 mar 2018 08:10
  paloma

  Jag håller med övriga, du måste bestämma dig för om du verkligen kan tänka dig att avstå vissa saker som du äter. Jag tänker så här, att jag ska äta mig lagom mätt när jag äter. Inget slarv med kakor, choklad eller annat snacks på vardagar.

  Planera hela veckans måltider, eller hitta veckoplaner här på MD. Där behöver du bara följa hur du ska äta, det underlättar. Jag är i mål men följer dessa råd fortfarande, jag tackar nej till fikabröd och tar bara en portion av maten.

  Att motionera behöver inte vara så komplicerat, det räcker med promenader. Har du stegräknare i mobilen så kan du hålla reda på hur mycket du är aktiv, eller köpa en stegräknare som kan sitta på hela dagen. Då kan du sakta öka din aktivitet.

  Lycka till☺

 • 14 mar 2018 08:41

  Jag började enkelt den 1 jan 2014 med att plöja igenom Annika Dahlqvists LCHF kokbok från pärm till pärm. Jag åt tre mål om dagen och inget annat, följde recepten slaviskt och vägde mig dagligen. Småningom började jag registrera allt jag åt i Matdagboken. I början gjorde jag inte det för jag åt enl kokboken och inget mer. 

  Två månader senare började jag promenera och småningom ledde det till att jag började jogga. Satte upp mål att vara med i Vårruset och senare Tjejmilen. 

  Du måste börja med att BESTÄMMA dig det är det första steget och hålla fast vid det!! Du kommer att lyckas om du gör det. 

  Tusen pepp på dig!! Fortsätt att berätta för oss så får du mycket pepp!!

   

 • 14 mar 2018 09:46

  Att bestämma sig och VILJA är första punkten 

  Att genomföra / göra är andra punkten.

  Att genomföra teorin i praktiken wink

  Struktur , planering  , och  tydliga delmål har hjälpt mig oerhört.

  Jag fungerar bäst och får bäst motivation med en ordentligt kickstart då jag vet att jag har möjlighet att tappa ordentligt i vikt under relativit  kort tid.

   

 • 15 mar 2018 13:13

  Du har tickat av första punkten. Den mentala biten. Så länge huvudet är med är det lättare att få kroppen att hänga på. 

  Jag har provat så många olika saker och allt har för- och nackdelar. Men det jag kommit fram till är att för mig fungerar inte allt på en gång. Jag behöver försiktigt vänjas vid en tanke, en vana, ect.

  Det jag satsat på nu är tvåtimmars-regeln. Jag måste vänta två timmar mellan varje måltid (ibland går det inte med oplanerade saker som händer). Det skapar lite av ett belöningssystem. När jag klarat att hålla mig i två timmar så belönar jag mig med frukt och grönsaker om det är emellan större måltider. 

  Blir lättare att hålla jämnt blodsocker och gör att när det är dags för större måltider så är jag faktiskt hungrig, men inte utsvulten. Det gör att även om jag äter fler gånger på en dag så äter jag mindre. Och ja gynna dig ibland. Men köp inte hem 500g godis, köp 50-100g. Själv märker jag att sockersuget är tillfredsatt redan efter 5 godisbitar, men eftersom jag köpte en hel påse så äter jag hela. Kan inte stoppa mig, så ett bra tips är att inte ha för mycket onyttigt hemma.

  Jag hejar på dig!!

 • 15 mar 2018 16:15

  Tack snälla du, Milias, ni är så fina allihopa, jag hejar på er också, blir berörd över era fina ord som smälter som vax in i mitt hjärta, en låga i taget, efter en stund finns där många ljus som brinner inne i mitt hjärta av glädje och tacksamhet över er.. 

  Ni glädjer mig verkligen..

  Ni är precis det det lilla extra näringen som jag behöver för att blomma ut,  ni sätter små frön i mina tankar, sakta så förändras dem till bättre än förut.. 

  När jag har nått mitt mål om ca: 1 år, då är jag som en färdig utvecklad vacker och smal blomma.. som dansar lätt på en sommaräng med vildblommor.. 

Logga in för att skriva en kommentar.