icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
7 juni 2017 23:02
3

"Så såg hon sig i spegeln och tänkte....

....f-n vad tjock och pluffsig jag är.... "

Så var min morgon idag. Inget satt bra - jeansen som satt fint förra sommaren får jag inte på långa vägar igen. Ett annat par sitter ihop i midjan, men strax ovanför byxlinningen dallrar en ring som inte är lika stor som ett bildäck, men väl en halvpumpad slang till en rejäl MC.
Sen tittade jag i spegeln länge och förbannade att jag tillät mig bli såhär "rund" igen. Nä...jag är inte rund - jag är bara dallrig och pluffsig, inte allt på ett sådär charmigt sätt som när (alla) andra blir överviktiga.
Jag stog där och tyckte synd om mig själv i flera minuter - sen kom jag på att jag är ju INTE en sån person som tycker synd om mig själv....
Efter att haft en överläggning med min spegelbild kom jag fram till att jag ska klä mig och vara i de kläder som sitter skönt - jag ÄR rund, jag ÄR inte bekväm med min kropp MEN jag är också på väg i en förändrig. Se mig nu, för det här är jag och se mig om några månader för då kommer det vara annorlund.

Så sparkade dagen igång. Hamnade på lunchbuffé och kunde fortfarande bära med mig känslan från morgonen. Idag var det a piece of shit (busenkelt) att välja rätt på buffén. Visst såg de nybakade frallorna väääldigt inbjudande ut, men inte för mig.
Istället blev det en bit ädelost. Ett alternativ som är minst lika gott.

Tidigare hade jag belöningsmål för viktnedgång. Mål som att gå på massage, köpa kläder, resa....det har jag inte nu. Vill jag gå på massage så bokas det in. Kläder är inget nöje utan nödvändighet (önskar jag hade en liten shopping-gen, men tyvärr...) och reser, det gör vi när tid och tillfälle ges.
Belöningen för mig är att lyckas - det räcker mer än väl för mig! Min belöning blir när jag kan möta mig i spegeln och känna att den jag ser där är en typ som trivs i sig själv.

Till sist några ord från Nisargadatta Maharaj - en hinduis filosof:

"Du är ditt enda hinder"
 

Gillar

Kommentarer

 • 8 jun 2017 06:48
  Bella50

  Härligt och ärligt inlägg. pepp i massor. 👍

  Låt inte DU hindra dig att lyckas 👏

  Senast uppdaterad 8 jun 2017 06:49

 • 8 jun 2017 08:16
  gittan52

  Jag skrattar lite åt när jag läser om belöningar. Det var som om jag hade skrivit det själv.  wink

 • 8 jun 2017 08:19
  paloma

  Det är snyggare att klä sig i det som passar än att klämma in sig i för små kläder, kläderna kan ju också fungera som motivationsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.