icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
12 juni 2016 15:46
12

Jag behöver hitta alternativet..

...till eftermiddagsbullen, paj-fikat hos grannen, go-mackan på verandan en förmiddag eller bara till alla de gånger man inte hunnit äta på alltför många timmar.
Som det är nu har jag inga ideér (förutom ägg) på saker man kan byta ut det till och istället hoppar jag helt och hållet över och nöjer mig med kaffet.  Det gör inget att hoppa över, jag sitter inte och gråter över att ha missat bullen, men skulle vara toppen att hitta något som passar som mellanmål. Tips emottages tacksamt
Idag blev det rabarberpaj/vaniljglass-fika här i krokarna. Jag var inte ens sugen och det är helt otroligt i min värld. Tidigare hade jag glatt och gott ätit en stor bit och kanske även "offrat" mig på smulorna som blivit över.
Inte en smula slank ner - bara för att jag inte var sugen helt enkelt!
Till lunch idag blev det en egendesignad specialare.  Ägg, västerbottenost och en skvätt grädde vispades ihop och gräddades i micron några minuter. Det serverade jag med en klick creme fraiche, röd caviar och lite rödlök. Säger bara *m u m s*

Fredagsvägningen gick ialla fall bra - faktiskt jättebra. Åter under det magiska 70-strecket, även om det var med nöd och näppe (69,9 kg) Nu är nästa mål satt; att innan midsommar väga någonstans på 68.? - helst under, men det är föga troligt nu då min viktminskning inte tar så stora kliv längre.
Det som skulle ge lite pepp i själen, vore om måtten skulle förändras åtminstone lite. Midjan har blivit klart mindre, så också bukfettet som varit som en degig midjeväska under naveln. Men i övrigt händer nästan inget på mått-fronten.

Tyvärr har jag inte alls kommit igång med nån riktig motion. De dagliga promenaderna har uteblivit och det grämer mig lite. Men när väl alla små är i säng, är det inte mycket tid och lust att ge sig iväg och promenera. Morgnarna funkar inte heller så bra just nu, men vi ser hur arbetsbelastningen kommer minska inom några veckor och då kanske morgnarna blir lättare.
Jag verkligen längtar till sommarlovet!! Fritt, ledigt och massor av tid för roligheter.
Nästan så man kan tro att det är jag som går i skolan.
 

Gillar

Kommentarer

 • 12 jun 2016 16:40
  chicha

  Vet inte vilken diet du håller dig till, men om det inte är LCHF så har jag lite tips; kvarg av varierande smaker finns att köpa, något som heter ProPud också. Jag kan tycka att ett äpple till kaffet är gott också att bara smaksätta kaffe med t ex kardemumma ( passar kanske bäst om man dricker med mjölk). Har "snöat in" lite på olika typer av nyttiga våfflor den här våren; är mättande och gott. De olika recept jag har innehåller alltid mycket ägg men sedan är det olika ingredienser, t ex banan, kokosmjöl, mandelmjöl eller mjölfria. Jag brukar göra ett gäng våfflor när jag gräddar och äter dem sedan kalla - är bra utflyktsmat - antingen som de är eller med t ex jordnötssmör. Jordnötssmör på en finncrisp är förresten också gott till kaffe.

  Lycka till!

  Chicha

 • 12 jun 2016 19:50

  Tack Chicha! Jag äter kolhydratfri kost, med massor av proteiner och fett. Antar att det är LCHF, men vet inte riktigt vad den innebär.
  Våfflor gör jag aldrig, men ska absolut kolla (googla) lite sånt.
   

 • 12 jun 2016 20:05
  Bella50

  Mitt nya fika är osötad Alpro Soya yoghurt ( kh 0,2 g) och skivade jordgubbar. Kh finns väl i gubbarna här tror jag...men man får välja sina kh. Ett tips bara. Jag äter LCLC 16:8

 • 12 jun 2016 20:34

  Bella tack - jag äter kh-fritt men inte "maniskt".  Hallon äter jag i turkisk yougurt som kvällsfika ibland.  Har trillat dit på socker emellanåt, men det går bättre och bättre och framförallt är det stor förändring motför innan jag startade.

   

 • 12 jun 2016 21:55
  fruragge

  Nötter är lätt at ha med om man är på språng

 • 12 jun 2016 22:24

  åh fruragge, smart. Det hade jag inte tänkt på. Mandel är mina favvosar, det kan man ju ha :-)

   

 • 12 jun 2016 23:19
  Bella50

  Passa er för nötter...många kh och kalorier.

  Det gäller att välja rätt sort...och framför allt mängden.

  Alltid svårt att begränsa sig där, tycker jag ...så jag avstår numera. 

 • 13 jun 2016 06:11
  viljans

   Varm äggmjölk med lite vaniljpulver i och en ostbit till, så gott!👍

 • 13 jun 2016 07:01
  Bella50

  Fettkaffe...är godare än det låter...och mättsamt. 👍

 • 13 jun 2016 07:18
  52Stinas

  LCLC.     VAD ÄR DET?

 • 13 jun 2016 07:25
  Bella50

  LOW carb LOW calori. Som LCHF men lite mindre fett och mera Kh

  Jag hittade den beteckningen härinne bland alla dieter. 

  Passar mig som älskar alla grönsaker....och äter det varje dag.

  Min E% fördelning är Fett 60 , protein 20 och kh 20.

  Innan hade jag 10% högre fett och 10% lägre Kh. Jag hade svårt att hålla nere Kh

  I realiteten ligger jag nog alltid lite högt på fettet...och når sällan upp till 20 i Kh....men bara vetskapen att det går känns bra.

  Jag är mer noga med att hålla mitt cirkeldiagram så lika det önskade som möjligt.

  Helst aldrig ligga under på fettet% 

 • 13 jun 2016 08:27
  52Stinas

  Tack Bella!

  har hittat den bland färdigq menyer. Ska ta en titt på den i lugn och ro. Inför nästa handling är nog bra om det är gjort!

  jag får dålig ordning på E% fördelningen. Fullt skå att hålla mig inom kaloriramarna ibland. 

Logga in för att skriva en kommentar.