icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
20 september 2016 12:31
1

Hej, det är jag som tittar in

Det var länge sedan nu. Både blogg och viktnoteringar har legat nere sedan i Juni.
Vad har hänt då sedan dess då?
Vi har haft en intensiv sommar med på tok för mycket jobb, men ändå en massa sol och bad och härliga, knasiga äventyr med barnen och med goa vänner. Det blev nästan inga semesteräventyr sådär "långt-iväg" som vi både hade önskat och längtat efter (ännu hägrar legoland) med det har ändå blivit en bra sommar för familjen.  Eftersom vi inte har fritids har vi blivit mästare på att pussla och trolla med dygnets alla timmar och det gör vi riktigt bra (klapp på axeln)  

Vikt- och motionsmässigt hände det inte ett dugg på hela sommaren. Upp 2 kg, ner 2 kg. Upp 3 och ner 3...
Summa sumarium har jag legat rätt så stilla och det är jätteskönt.
Skolan drog igång för nån månad sedan och då bestämde jag mig för att åtminstone försöka röra på mig några gånger i veckan. Av erfarenhet vet jag, att om jag sätter bestämda regler (t.ex måste motionera minst 4 ggr/vecka) då blir jag lätt nördig och går all-in tills jag bränt ut mig och tappar lusten totalt.
Den här gången har jag valt att göra mitt allra bästa och nöja mig med det. All motion som blir av är ju bättre än inget alls.

Det här med mat och kost har varit upp och ner och just nu försöker jag hitta tillbaka till det som kändes så enkelt och rätt.  Mjöl (pasta, smörgåsar mm) har jag inte börjat äta igen - Ris och potatis är också borta till nästan 100%, men sockret är en bov i dramat.
För lite fett har också blivit ett dilemma, men så fick jag tipset om smakfritt cocosfett och har precis börjat öka på mitt fettintag med en matsked i kaffet på förmiddan.

 

Gillar

Kommentarer

  • 20 sep 2016 17:23

    Välkommen tillbaka! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.