icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
18 april 2020 00:15
2

Hälften är väl en tredjedel tror jag

Det blev en fredagsvägning den här veckan, trots att jag hävdar att tisdagar är Min dag att dejta vågen. Jag råkade kliva på den igårkväll och ville se om det var sant....och det var det 💪🏽
Idag har jag passerat - 10 kilo på resan mot ett lättare liv.

10 kilo är en himla massa hekton och hälften av de kilon jag satte upp som mål. Det har gått mycket bättre än jag trodde och även om det nu går långsammare än i början, så slinker det iväg nåt/några hekton nästan varje vecka.
Mitt löfte att börja träna aktivt har också påbörjats och även om det bara är 2 gånger i veckan så är det bättre än noll.
Matbiten fungerar hyfsat, men det har strulat till det lite då idétorkan slagit till. En nyfunnen insikt är att det blir mindre och mindre ätande av sötsaker och onyttigheter även om det finns. Förut fanns ingen hejd på godisätandet - inte förrän skålen var tom.  Idag fick vi ta fram förra helgens påse till fredagsmyset. (+ett halvt kilo babytomater)

Ska det klagas på något så är det måttbandets resultat....jag har nästan inte minskat alls i centimetrar. Inte något minusresultat på armar, ben, stuss...

'så halvvägs på vågen men antagligen sisådär en tredjedel av resan. För när vågen nån gång stannar där jag känner mig nöjd och hemma, då måste jag hitta en balans som fungerar. Inte ramla tillbaka till dåtiden och än en gång sakta fylla på kilona igen.

Den här resan är inte en bantningstripp utan en livstidsförändring och DET kommer ta den svåra delen.
Samtidigt så är det många andra delar som ändras i, och omkring vårt liv. Barnen är större, jobbet har förändrats, intressen från förut är inte lika viktiga längre men nya roligheter och nya vänner gör att livet är inne på ett nytt kapitel och det känns jätteroligt.  Att få barnbarn är också en del i det nya och jag hoppas få hänga med dem tills de är stora. 
Jag vill ju lära dem hur viktigt det är att vara en snäll person - mot alla.

Det blev ett godmorgoninlägg imorse, nu blir det ett godnatt-avslut. Imorgon ska det skolas om tomatplant och projektera på ett större växthus.

kram världen 🥰

Gillar

Kommentarer

 • 18 apr 2020 07:32
  Bella50

  Ett steg i taget är en bra hållbar strategi. Pepp och grattis 👏👏🌹

 • 18 apr 2020 08:11
  gittan52

  Jag tror att det är viktigt att redan under viktresan tänka lite på hur vi ska hantera den nya vikten senare.

  Kloka tankar!  yes

Logga in för att skriva en kommentar.