icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
2 april 2020 20:54
2

Hålla sig undan

Hålla sig undan ska man göra nu - så mycket som möjligt. Ändå har vi (o)lyckan sad att få hit sommarstuge-folket som borde hålla sig hemma i sin storstad. En av sommargästerna har till och med insjuknat i Corona-influensan och behöver hjälp från omgivningen för att få hem mat och dryck.
Nu mår h*n rätt dåligt och det pratas om vilket sjukhus som ska ta emot...
Återigen så funderar jag över var människors RESPEKT för varandra är.... Några av våra kompisar är så besvikna över att den tänkta fjällresan är inställd - inte av dem utan av stugbyn som de hade bokat.
Jag har valt att undvika affärer så långt det går, handlar väldigt tidigt eller väldigt sent och inte i slutet av veckan. Den aktivitet jag egentligen har utåt är att träna på lokal. Har (äntligen) kommit igång så smått och hatar det precis lika mycket som förra gången....MEN jag gör det. Det är nästan folktomt i träningslokalen. Idag var det jag och en farbror på 80+ - pratglad som bara den och jag helt luft- och prat-tom sittandes i en roddmaskin.

Vi har det bra i vår bubbla, vi är en familj som gillar att umgås med varandar och det känns inte påtvingat att göra aktiviteter på hemmaplan. I stort sett alla spel vi har är genomspelade, skolarbeten är gjorda med massor av supporttid från oss vuxna och på lördag ska vi ha städ-maraton (vad det nu är) 
Vi har skrivit lappar på arbetsuppgifter (torka alla dörrar, torka alla dörrkarmar, torka alla fönsterbrädor, dammsuga 2 rum, dammsuga 3 rum, skura lilla toan, skura stora toan, vila 30 minuter, ta en prommis med hunden, o.s.v) Mååånga lappar blev det!  Jag hoppas verkligen att jag INTE får "torka köksskåpen" för det är ett hat-objekt! Vi ska dra var sin lapp och utföra uppdraget. När man är klar tar man en ny lapp. 
Som belöning ska vi ta hämtmiddag från en av stans restauranger - trerätters ska det bli yes
På söndag ska det bakas bullar - ekar tomt när det kommer främmande. Det blir en utmaning för mig som älskar deg i alla former.

/FrånN 


 

Gillar

Kommentarer

  • 3 apr 2020 09:33
    gittan52

    Så roligt städningen blir när ni lägger upp det på det sättet wink

     

  • 4 apr 2020 09:34

    Vad tråkigt när man blir sjuk om man har åkt till sin sommarstuga.  Kan inte vara lätt. Har själv goda vänner som är äldre och har sommarhus utanför Stockholm och bor där nu och håller sig undan.  Bra beslut med tanke på hur drabbade vi är i storstaden.  

Logga in för att skriva en kommentar.