icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
2 februari 2020 23:37
2

Gör om och gör...annorlunda??

Jag vet inte hur många gånger jag har varit på't igen. Förmodligen fler än jag vågar gissa. Det går bra några gånger - det har hänt att det gått riktigt bra, och jag nått mitt viktminskningsmål som satts upp.
Men...."nånting" händer och efter en längre - eller mindre lång - tid, har kilona lixom hoppat tillbaka till mig.
Den här uppgången har jag mått bra, fylld av smågodis, chips, läsk i en combo med rejält feta såser och - god - mat. Kilona har lagts till sakta men säkert och till sist slutade jag se mig själv i spegeln, jag vet ju att det bara blir ledsamt då.
Det som skulle kunna vara en fördel är att jag KAN receptet på att lyckas, jag har kunskapen om vad som krävs, men inte den mentala orken att ta tag i det....tills för några veckor sedan.
Chansen som dök upp, var att få bryta vardagsmönstret under några dagar.  En resa med all-inclusive (kan låta jobbigt för många, men för mig är det perfekt!) Dagen innan resan åkte vågen fram och stannade på fina stadiga 83+ kilo
Det är nu snart tre veckor sedan och jag har fullständigt rasat i vikt ( och ja ja...jag VEEET att det kommer släta ut sig, men det går ått RÄTT håll!)
Därför har jag nu smugit mig tillbaka hit för att hitta inspiration (har redan nappat på Havet67:s grej att väga sig varje morgon och föra diagram - den starten blir imorgon)  Att hitta recept, men framförallt att läsa om hur andra har det och hur det känns.

Min lösning är (ganska) strikt LCHF...tror jag... Inget mjöl, väldigt lite potatis, en hel del ägg och protein.
Men nu måste jag hitta mer ideér, för jag är begränsad i mina mat-tankar.
Hela jag mår bättre redan efter dryga två veckor. Bättre sömn, mindre ont, mindre "gaser"
Nu gäller det att lära sig (mig) att hitta en livsstil som måste hålla för resten av livet och det är en utmaning.
 

Kommentarer

  • 3 feb 2020 08:09
    gittan52

    Välkommen tillbaks!

  • 3 feb 2020 10:56

    Tack Gittan!

     

Logga in för att skriva en kommentar.