icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
6 oktober 2016 12:27
2

Att hitta känslan

Kanske handlar det om att gå ner i vikt eller att ändra sin livsstil och bli en nyttigare person. Eller sluta med alkohol, nikotin, osunda matvanor och/eller socker. Man kanske bara vill/behöver komma igång och röra på sig i en större omfattning än vad man gjort tidigare
Alla förändringar, små som stora måste börja på insidan. Visst kan det vara viktigt att ha familj och andra nära med på resan - men det är ändå jag själv (eller Du. om det är Din resa) som är ansvarig för hur det ska skötas.
När man då kommit till en insikt och resan är påbörjad. HUR ska man då behålla fokus?  Jag har genom åren provat det mesta. Absolut lättaste och snabbaste resultatet (då pratar vi ENBART viktnedgång) hade jag med Herbalife´s proteindrinkar. Det funkade där jag var i livet och jag mådde riktigt gott på dem.
Den här resan jag gör nu har inget direkt mål. Den har handlat om att lägga om en hel livsstil i kost - från mackor, pasta och gotte-gott-saker, till andra alternativ som ska vara lika goda fast på ett annat sätt. Vinsten under resan har redan visat sig i tappa vikt och bättre mående.
Men då till det här med fokus - att hålla resandet vid liv. Efter en liten svacka i hälsan (inget allvarligt, bara en enorm trötthet och en aning oro) så insåg jag att mitt fokus föll bort och sakta smög sig gamla (o)vanor in igen.  Jag vet inte hur länge det hållit på, men helt plötsligt står jag på ICA med en lösgodispåse i handen. Kanske har det blivit en vana igen...eller så inte...men tanken vaknade där: "VAD GÖR JAG??"
Det blev inget godis handlat den dan, men på kvällen frågade jag kär Make om vi börjat äta mycket godis igen och han kunde bekräfta mina misstankar...

Nädå...jag är INTE dement, men har väl valt att låtsas som jag inte minns att godis har kommit in i mitt liv igen..

Därför är den här veckan ägnad åt att hitta tillbaka till min resa. Jag fick ta hjälp av både kartan (recept) och kompass (skåprensning) så idag har jag inte vågat åka hemifrån - vill INTE komma hem med en påse karameller.
Maten har planerats i förväg och extra intag av fett blir både morgon och kväll (cocosfett i kaffe eller te)
Jag vill hitta tillbaka till de första 6-8 veckorna, då jag sökte nya recept, testade egna, tyckte att det fanns HUUUR mycket som helst att äta. Förhoppningsvis kommer även tröttheten att försvinna och lusten till roligheter återvända.


 

Gillar

Kommentarer

 • 6 okt 2016 18:24
  aregnisw

  Men så bra att du hittat tillbaka till ditt spår igen hoppas nu du lyckas jag håller en yes pepp

 • 6 okt 2016 21:09
  Bella50

  Mitt råd är att " inte krångla till det" med maten, så känslan att man alltid måste

  "avstå" infinner sig...då tröttar iaf jag efter ett tag....och tycker " synd" om mig för att alla andra får...men inte jag 😬

  Jag lagar fortfarande mina gamla favoritrecept...med lite modifierat innehåll. 

  Att hitta sin egen modell och följa den är nog säkraste receptet på framgång.  

  Att man oxå får ...men väljer ett annat alternativ.

  Att hitta sitt eget "godis" när andra smaskar.

  lycka till 👍

   

  Senast uppdaterad 6 okt 2016 21:12

Logga in för att skriva en kommentar.