icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en tjej på snart 40 år och jag hatar min kropp.....jag säger aldrig ”hata” om någon eller något men jag hatar verkligen min kropp. Jag hade aldrig haft problem med vikten tills jag träffade min älskling. 18år gammal och lycklig för första gången..mat och alkohol ”was my friends” och även annat som inte hjälpte. Mellan 20 och 21 års ålder så gick jag ner en otrolig mängd vikt. Jag skulle gifta mig och ville se helt perfekt ut. Det slog åt fel hål och jag åt ingenting men tränade 4-5 timmar varje dag. Min bröllops klänning som jag hade beställt fick en sömmerska ta in 5cm på varje sida i midjan 3 dagar före mitt bröllop. Mina ögon öppnades med att min man ställde mig framför spegeln en dag när jag klev ur duschen. Han tog båda sina knytnävar och la upp dom under min bröstkorg, dom försvann nästan och han har stora händer. Han sa -Tycker du att du ser bra ut nu? Det öppnade mina ögon + att jag enbart kunde handla kläder på barnavdelningarna, min bästa kjol va i storlek 7år. Efter detta gick jag upp till en ganska normal vikt för min längd. Jag vart gravid med min son och då gick jag naturligtvis upp i vikt som man ska...men jag gick inte ner efter. Vi flyttade hem till Sverige när min son va 8 månader och livet vart svårt..inga jobb inget hus mm så jag la på mig mer vikt. Min dotter kom till världen 2003. Livet va ganska bra jag hade ett bra jobb och vi köpte en jätte fin dalagård. Jag ville bli mer mitt gamla själv igen så jag gick med ett program som liknar det här. Där gick jag ner jätte bra. Jag höll en bra vikt i några år sen hände... HELVETES VECKAN! Min lillebror tog livet av sig, pappa fick en svår cancer och jag förlorade mitt jobb. Jag gick in i väggen så det bara smackade om det. I och med detta så gick jag upp i vikt med raket fart. Nu väger jag mer än någon sin gjort (förutom som höggravid). Jag hittade denna sida och jag hoppas innerligt att jag ska gå ner vikten och bli hälsosammare som människa. Jag vill vara med när mina barn växer upp och jag vill orka göra saker med dom och själv orka göra det som gör mig glad. För er som har lyckats ta sig igenom denna text säger jag....God On You! Slut på babbel och start på life! FordGirl Här är lite info om min vikt också =D Jag började min resa här på Matdagboken i mars 2010 då vägde jag 66kg. Jag gick ner mycket sakta till 62,3 i juni 2010. Jag tappade lusten och gick upp med raketfart och nu i februari 2011 så har jag tagit tag i mitt viktproblem igen. Jag vägde 69kg Första torsdagen i Februari och har vägt mig varje torsdag sen dess. Mitt slutmål är 52kg som jag hoppas klara innan min födelsedag vilket är den trettionde december 2011.
23 June 2011 09:09
6

Tagit en funderare!

Idag är min invägningsdag och jag har gått ner 0.7kg..låter inte som mycket men jag är super nöjd. Jag har nu bara 1,1kg kvar till målvikt =) Jag fick lov att ta mig en liten funderare.. jag hade lagt som mål i en av mina forum att vara 52kg till Midsommar och det har jag inte klarat. Först kände jag mig lite besviken på mig själv men sen kom jag på att jag kanske skulle läsa vad jag hade lagt in som mål i början på denna viktfärd. [FET]Första delmålet är att gå ner till 60kg till midsommar Andra delmålet är att gå ner till 55kg till Visbys medeltidsvecka V33 Sista målet är att hålla min vikt och ligga runt en 52-50kg[/FET] Slutmålet hade jag lagt att jag hade till min födelsedag på mig och det är den 30de December. Jag fick lite bättre perspektiv och ser hur jäkla duktig jag har varit och är. Jag har inte haft en enda uppgång under denna tid.. jag har stått stilla några gånger och det har inte gått super bra varje vecka. Men överlag så har det gått mycket snabbare än vad jag planerade på. Det bästa med allt är att jag mår så himla bra och älskar verkligen hur jag ser ut. Jag har till och med accepterat att påsen på magen kommer att stanna där och att det är ok att den kan stoppas ner i byxorna =)Två barn och flera rejäla uppgångar i vikt har gjort sitt med magen men det är ok och jag kan leva med det. Vad jag inte kan leva med är att bli fet igen. Det här är [FET]mitt[/FET] liv och jag tänker aldrig bli fet igen. Om jag skulle ge några råd till alla där ute som vill gå ner i vikt och som mår dåligt över hur dom ser ut.... Bestäm dig! Det är bara du som kan göra det och lägg inte dina mål för högt. Börja smått och ge dig själv belöningar när det går bra. Sist men inte minst.. Om det går dåligt och man har ett tillbaka fall så ge inte upp. Fortsätt som om ingenting har hänt. Nästa gång som så går det bättre att säga nej till sig själv när frestelsen finns där. [FET]Inget smakar så bra som smal känns =D[/FET] Jag har försökt att gå ner nu flera gånger och det har inte fungerat. Den här gången så ville jag inte bara gå ner i vikt för att jag ville se bättre ut. Jag ville verkligen inte förlora mer tid med mina barn och min man...jag blir inte yngre och jag vill kunna vara med när mina barn "vill ha mig med" om ni förstår vad jag menar =) Jag älskar mitt nya jag och tänker aldrig tillåta den gamla att återvända. Mina depressioner försvann med min vikt, hade aldrig trott att jag skulle må så bra på insidan när min utsida blev bättre. Super stora midsommarpeppkramisar till alla!!! FordGirl

Kommentarer

 • 23 Jun 2011 09:26
  Troxii
  Stor kram till dig vännen och tack för dina ord. Uppmundtrande och peppande. Grymt jobbat tjejen, helt fantastisk!! :))
 • 23 Jun 2011 09:29
  Tack Troxii!!! Du är så fin babe <3
 • 23 Jun 2011 09:47
  Blendy04
  Stort GRATTIS och midsommarkramar till dig me :D
 • 23 Jun 2011 09:57
  Troxii
  Aw, blush* :)
 • 4 Jul 2011 07:30
  Jättegrattis till dig! En liten undran, varför kallar du dig FordGirl? Har det med bilmärket Ford att göra?
 • 4 Jul 2011 08:51
  Ja! jag jätte kär i Ford har haft Ford Trucks hela mitt körliv =) Fast nu har jag en Audi hehe

Logga in för att skriva en kommentar.