icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en tjej på snart 40 år och jag hatar min kropp.....jag säger aldrig ”hata” om någon eller något men jag hatar verkligen min kropp. Jag hade aldrig haft problem med vikten tills jag träffade min älskling. 18år gammal och lycklig för första gången..mat och alkohol ”was my friends” och även annat som inte hjälpte. Mellan 20 och 21 års ålder så gick jag ner en otrolig mängd vikt. Jag skulle gifta mig och ville se helt perfekt ut. Det slog åt fel hål och jag åt ingenting men tränade 4-5 timmar varje dag. Min bröllops klänning som jag hade beställt fick en sömmerska ta in 5cm på varje sida i midjan 3 dagar före mitt bröllop. Mina ögon öppnades med att min man ställde mig framför spegeln en dag när jag klev ur duschen. Han tog båda sina knytnävar och la upp dom under min bröstkorg, dom försvann nästan och han har stora händer. Han sa -Tycker du att du ser bra ut nu? Det öppnade mina ögon + att jag enbart kunde handla kläder på barnavdelningarna, min bästa kjol va i storlek 7år. Efter detta gick jag upp till en ganska normal vikt för min längd. Jag vart gravid med min son och då gick jag naturligtvis upp i vikt som man ska...men jag gick inte ner efter. Vi flyttade hem till Sverige när min son va 8 månader och livet vart svårt..inga jobb inget hus mm så jag la på mig mer vikt. Min dotter kom till världen 2003. Livet va ganska bra jag hade ett bra jobb och vi köpte en jätte fin dalagård. Jag ville bli mer mitt gamla själv igen så jag gick med ett program som liknar det här. Där gick jag ner jätte bra. Jag höll en bra vikt i några år sen hände... HELVETES VECKAN! Min lillebror tog livet av sig, pappa fick en svår cancer och jag förlorade mitt jobb. Jag gick in i väggen så det bara smackade om det. I och med detta så gick jag upp i vikt med raket fart. Nu väger jag mer än någon sin gjort (förutom som höggravid). Jag hittade denna sida och jag hoppas innerligt att jag ska gå ner vikten och bli hälsosammare som människa. Jag vill vara med när mina barn växer upp och jag vill orka göra saker med dom och själv orka göra det som gör mig glad. För er som har lyckats ta sig igenom denna text säger jag....God On You! Slut på babbel och start på life! FordGirl Här är lite info om min vikt också =D Jag började min resa här på Matdagboken i mars 2010 då vägde jag 66kg. Jag gick ner mycket sakta till 62,3 i juni 2010. Jag tappade lusten och gick upp med raketfart och nu i februari 2011 så har jag tagit tag i mitt viktproblem igen. Jag vägde 69kg Första torsdagen i Februari och har vägt mig varje torsdag sen dess. Mitt slutmål är 52kg som jag hoppas klara innan min födelsedag vilket är den trettionde december 2011.
12 May 2011 08:18
5

Det gick inte så bra den här veckan =(

Fan jag har bara gått ner 400g och jag har verkligen varit stenhård med min mat, 1000 kcal under mitt energibehov varje dag. Tränat har jag också gjort, Power Walks och promenader + trädgårdsarbete... jag fattar inte varför det inte har funkat denna vecka =( Ja ja nu ska jag äta frukost sen ska jag åka till min dotters skola med lite kycklingar som dom ska få kika på =) Ny dag nya tag! FordGirl

Kommentarer

 • 12 May 2011 08:24
  du har ju gått ner så mkt hela tiden, kanske är på en platå just nu.. Hur mkt mer ska du gå ner? finns snart ingen fordgirl kvar? :S :P
 • 12 May 2011 08:39
  ja jag vet men man blir ju bortskämd med att gå ner nästan ett kg varje vecka ;) Jag har 5,1 kg kvar att gå ner men jag har utmanat mig själv att vara under 55kg före midsommar. Så vi får se hur det går. Det konstiga är att jag fuskvägde mig i tisdags och då låg jag på 56,8kg... och det va mitt på dan när jag hade ätit både frukost och lunch ??? Men det kanske är dags för min "röda vecka"... jag vet typ aldrig när det är eftersom att jag har spiral. Men det ska bli nya tag och imorgon kanske jag väger under 57 =D
 • 12 May 2011 08:43
  jamen tänk såhär oxå.. du har så himla lite kvar att ta av att det blir svårare för kroppen att gå ner i vikt. riktigt överviktiga människor tappar ju typ 1/4 del av vad vi typ väger på en vecka haha.. jag blir så avundsjuk :) Men för oss som kämpar med "småkilon" så e det svårare. Så länge du går ner är det ju bara bra!! =D
 • 12 May 2011 08:46
  Det är bra att höra faktiskt...man blir kg-blind hehe. Ner är ju ner och jag är nog ganska nöjd i alla fall. Det va ju nästan ett halvkilo ner sen förra veckan =) tack för ditt stöd det värmer <3
 • 12 May 2011 10:36
  Ja o 1/2 kilo i veckan är ju vad som brukar rekomenderas.. Du är hälsosam alltså å de e ju toåpen :)

Logga in för att skriva en kommentar.