icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fnittras blogg

74 kg 68 kg 758
11 maj 2019 08:36
2

Viktstillestånd och glukosinlagring

Läste i en annan blogg här på MD att man kan gå upp av att träna och vara aktiv. Ny pratar jag inte muskelmassa utan trots att man har varit extremt aktiv en dag och svettats massor visar vågen plus nästa dag. Detta kan ha med glukosinlagring att göra. 

 Är rätt aktiv, snittar 8 km promenad om dagen, har ett jobb där jag står/går större delen av tiden, styrketränar i regel tre ggr/v samt cyklar mtb i skogen eller pendlingscyklar till jobbet 13 km enkel väg och det händer INGENTING på vågen! Känner mig så frustrerad! Jag slarvar ibland med maten, men i det stora hela väger och räknar jag och ligger på underskott. (Har just nu en bättre period igen utan en massa tröstätning) Har börjat skita i vågen och kör enbart på mätning istället, men än så länge händer det inte så mycket där heller tyvärr, men men, kämpa på är väl det som gäller. Jag är dock i stort behov av att se resultat för att orka fortsätta.

Ska läsa på om det fenomenet. 

Gillar

Kommentarer

  • 11 maj 2019 16:26
    monosc

    Vist är det frustrerande, jag måste tänka mig noga för i fortsättningen vad gäller träningen. Jag har som du rutin-träning som är ganska hög vilket gör att man faktiskt inte behöver mer än det, verkar det som.

    Jag har nu dragit ner på mina långa vandringar och nu lossnar det kilon igen. Lycka till.

  • 11 maj 2019 23:09

    Min erfarenhet är att har man inte så många kg att gå ner så måste man vara väldigt noggrann med vad man äter. Jag höll på ganska länge för att gå ner från 74 till 70 kg. Det krävdes ganska strikt kost, att jag sänkte kaloriintaget ordentligt under några veckor. Ofta vänjer sig kroppen vid den aktivitetsnivå man har, så man bränner inte så mycket kalorier som man tror. Men jag blir hungrigare av träning, så de perioder jag vill se resultat på vågen så fokuserar jag bara på matintaget och promenerar bara till och från jobbet (( 1 timme per dag).

Logga in för att skriva en kommentar.