icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Just nu en något för tung sambo, mamma, svärmor, farmor som ännu en gång startat en väg mot en friskare framtid..
14 February 2024 08:47
3

Nationalmuseum i går

I går var jag och ett par fd kollegor till Nationalmuseum på Djurgården. De har precis öppnat sin hitills störta utställning Nordbor- en resa genom seklen från 1500 talet till nutid. Vi var där i två timmar och jag kommer gå dit igen, för den var fantastiskt med otroligt många föremål och berättelser om människors liv under de olika århundrandena.

För en histosrianörd som mig var det en fantastisk resa i tiden som slutade med nostalgi från tiden vi själva upplevt ( 60- 2000 talet ) Jag rekomenderar den som är i Stockholm att gå och titta. Och bara att komma in i det stora huset museet finns i är ju en upplevelse i sig, där Gustav Vasa sitter i entrén och tittar på besökarna....

Vi åt lunch där också, det är ju ganska dyrt på såna här "matställen" men bra att det finns något. Jag valde skagenröra på rågbröd- det var alldeles för mäktigt och jag orkade inte äta allt, så min matdag i går är inte mycket att skryta om- jag vänder ryggen åt gårdagens val och gör bättre idag istllet...

Frukosten blev ost och skinkrullar, en apelsin och kaffe. Märktes att mjölken har sista förbrukningsdag i dag, den känns lite sur....? Har det hänt nåt med mjölken på senaste tiden?, förra veckan blev den sur innan sista dagen var inne jag tycker man brukar kunna dricka den ett par dagar efter.....

Nu laddar jag för veckans första simtur...väskan är packad, jag har ätit så: Nu kör vi!

Gillar

Kommentarer

 • 14 Feb 2024 09:04
  MagganD

  Åh! Jag kommer inte ens ihåg när jag var på museum senast! Att strosa omkring och se nya (gamla) saker, lära sig litegrann och bara mysa... 

  Vet inte om det räknas som "museum", men jag såg Harry Potter-utställningen i Norrköping 2013, det var väl senaste gången, tror jag. Det där borde jag ta tag i! Ett inte så dyrt avbrott i vardagen. laughyes

  Tack för påminnelsen! heart

 • 14 Feb 2024 13:34
  BirtheX

  Men å! Du menar Nordiska museet va? Den där utställningen vill jag också se. Verkar ruskigt intressant. Den fick goda rescensioner i Kulturnytt på tv..

 • 14 Feb 2024 13:54

  Ja du har rätt, Nordiska museet var jag och utställningen på. Det andra museet är ju stängt just nu.

Logga in för att skriva en kommentar.