icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Just nu en något för tung sambo, mamma, svärmor, farmor som ännu en gång startat en väg mot en friskare framtid..
10 juni 2024 10:14
5

Idag är det….

50 år sen, jag för första gången låg med en liten bebispojke i ett knyte på armen. Barnets pappa hade nervös kört in mig till BB ett par dagar tidigare, men väl framme hade värkarbetet stannat av men då vi bodde ganska långt ute på landet och troligen för att jag var så ung, nyss fyllda 17 lät de mig stanna och efter någon dag bestämde de att sätta igång förlossningen....

Dagen efteråt väcktes jag av sjuksköterska ganska tidigt. Det här var ju på den tiden barnen sov i små plastbaljor i ett annat rum och rullades in till mammorna när det skulle ammas, men jag väcktes för att få flytta till ett eget rum och fick veta att man hittat min pojke livlös och blå i sin balja på natten. Allt hade gått bra, det var troligen fostervatten som funnits kvar, den lilla krabaten hade klarat sig och mådde bra men hade flyttats till en barnavdelning och låg i kuvös....

Jag fick låna telefonen och ringa hem, men man ville inte att jag gick till barnet ensam utan skulle vänta på pappan. På eftermiddagen kom min egen pappa - som på den här tiden var en riktig snygging i fyrtioårsåldern på besök och då fick vi gå upp och se min lilla pojke. Det var en tårfylld stund och när jag kom tillbaka till min avdelning förstod jag att personalen tagit min pappa för att vara barnets pappa.... de hade nog sina åsikter om ålderskillnaden på barnets "föräldrar".

Vi blev klar på sjukhuset i nästan två veckor, barnet mådde bra, jag fick igång amningen och jag antar att de observerade den unga mamman lite extra för att se att jag kunde ta hand om mitt barn...

Det blev en lite jobbig start för oss, ganska snart upptäcktes att han hade urinvägsinfektion som kom tillbaka gång på gång och det var många taxiresor till sjukhuset för läkarbesök och när han var åtta månader opererades en av hans njurar....

Idag fyller han 50 år! Arbetar med utveckling av datorprogram, är aktiv i hemvärnet och ska cykla Vätternrundan nästa helg, jag kan säga att trots den kämpiga starten har allt gått bra. Femtio år, det är några år sen men det känns inte som för så längesen men jag kan inte fatta att det är så längesen jag låg där med det där knytet....

Ja jag var en väldigt ung mamma men jag har aldrig ångrat att jag blev det....

ikväll ska hela familjen fira med en överraskningsmiddag på thairestaurang,,,det ska bli kul 😊🥂

Gillar

Kommentarer

 • 10 juni 2024 10:29
  babs2

  grattis till er allaheart

 • 10 juni 2024 12:50
  gittan52

  Så fin berättelse och så skönt att det slutade väl heart

 • 10 juni 2024 13:04
  BirtheX

  Väldigt fin liten heart berättelse och något att verkligen minnas. Hoppas överraskningen blev lyckad!

 • 10 juni 2024 16:05
  pralin

  fin berättelse. Var de på akis ? där födde jag mina flickor 69-73 . Jag med född där. 

 • 12 juni 2024 19:11

  Ja, Pralin det var på Akkis på avd 36... det gamla BB

Logga in för att skriva en kommentar.