icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 februari 2018 07:21
3

Skitvecka!

Har vägningsdag på söndagar, igår var inte en rolig vägning, upp, upp, upp visade vågen 😟 Såå besviken, har ju varit sjuk och inte kunnat motionera nåt på hela veckan, skötte mig ezemplariskt fram till i fredags, då var jag så sugen på allt, som tur var hade jag inte så mycket hemma men jag åt hårdbröd och mörk choklad, i lördags fortsatte suget på kvällen, blev även då en massa mörk choklad. Men nu tar jag nya friska tag, nu har jag inte kvar npn förkylning, hoppas jag 😁 så nu kan jag motionera igen, ikväll blie det Milin med en kompis. 

Jag ska försöka att inte låta detta slå ner mig som det brukar göra när sånt här händer, har varit lite föeberedd ändå men jagt rodde inte att jag skulle ha gått upp så mycket som det var, 1,4 kg.... kan inte fatta att det kan bli så mycket! Sååå jäkla mycket svullande var det ju inte... men avsaknad av motion kanske ger detta resultat?... Jag får väl se på söndag vad jag får för resultat nu när jag kan motionera igen.

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2018 07:32
  Arrietty

  Under den gångna veckan har min kropp varit knäpp och visat upp fast jag hållit mig inom mina gränser och sedan tagit ett jätteskutt ner... på kort sikt är vågen faktiskt väldigt opålitlig, man får se det ver tid. Fast det hjälper inte mig, jag påverkas omotiverat mycket och det är inte alls nyttigt för min ätstörning...som säger att har jag gått ner har jag utrymme för att äta  extra och har jag gått upp så är det lika bra att ge upp och äta.

 • 5 feb 2018 10:40
  Arrietty

  Almy, jag försöker tänka lagoma korvar – eftersom jag blir besatt av vågsiffran ställde jag undan vågen hela hösten... det gick fullständigt käpprätt åt helvete. När jag bodde i ett stort hus för ett antal år sedan ställde jag vågen längst in i källaren som var full med saker och byggmaterial för att inte gå upp på den i onödan.Då klarade jag lätt att hålla mig till en gång i veckan. Numera har det kommit siffror som säger att daglig vägning är ett bra verktyg för många att hålla målvikten, för mig är det riskabelt men det jag lärde mig av Grit är att alltid lägga till "just nu". Just nu verkar det fungera att väga mig ofta – det blir ju t o m nödvändigt när jag nu har det där tvånget att åstadkomma minus varje måndag, då måste jag vara dubbelt vaksam. Eftersom det faktiskt ändrar sig och eftersom min erfarenhet inte är likadan som andras försöker jag vara tydlig med att mina slutsatser gäller mig. Och inte ens det gäller alltid eftersom det hela tiden ändrar sig. Så länge jag är aktiv i mitt matmissbruk behöver jag vågen som krycka...det där var svårformulerat eftersom jag alltså inte tror att jag kan bli frisk från min ätstörning, lika lite som jag blir av med min alkoholism. Jag kan bara välja att leva i tillfrisknande, alltså inte vara aktiv i missbruket.

 • 5 feb 2018 20:25

  Vad skönt att inte vara ensam om att ha dom här problemen! Det peppar mig att fortsätta, jag känner att jag måste/vill väga mig 1gång/vecka så jag kan hålla lite koll på mig själv, plus att skriva in ALLT I MD, även om det skiter sigmoch jag svullar, har lovat mig själv nu att skriva in oavsett vad slutresultatet blir, skötte mig inte i helgen med att skriva in allt.

Logga in för att skriva en kommentar.