icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
29 december 2011 11:02
9

Gått åt skogen (igen...)

Fan att jag har sånt jävla sockerberoende, det minsta lilla jag tappar fokus så hamnar jag i ett djupt dike, det är inte roligt alls, vet av erfarenhet att det tar minst 1 vecka, ofta 2 innan jag är på banan igen, fan fan!! :( Har iallafall varit skötsam när det gäller träningen och det är jag glad över, har gymmat 2 dar/vecka och resten har jag prommat minst 1 tim, sen har det ju kommit lite snö också så då har det blivit snöskottning så nåt BRA har jag iallafall gjort :) Hade jag inte gjort det så skulle jag säkert ha gått upp ännu mer i vikt än vad jag gjort, har gått upp ca 2 kg över jul, det kanske är överkomligt, förhoppningsvis så går det snabbt att få bort dessa kilon.. Imorgon blir det en tripp till mor och far och då vet jag att det kommer att bli både god mat och en massa gofika, säkert också godis, det kommer att bli svårt att begränsa sig men jag ska iallafall tänka mig för lite extra innan jag för handen med godsaken till munnen, kanske, kanske att jag har karaktär att sätta bort den... håll tummarna för mig, snälla!!

Kommentarer

 • 29 dec 2011 11:08
  Twix
  Jag har ofta funderat varför folk även släkt alltid ska ha en massa gofika när man kommer, trots att dom ju vet hur man kämpar med vikten, dessutom ska dom ofta försöka få en att äta mer än man gör, varför????
 • 29 dec 2011 11:28
  Twix
  Nej jag har heller inget emot en skål med fruktsallad :)
 • 29 dec 2011 12:32
  Dotcom
  Skönt att höra att fler än jag tycker gofikat och trugandet är onödigt. Ta fram fikat vid speciella tillfällen istället, t ex födelsedagar el liknande men inte så fort någon tittar förbi. Klart vi håller tummarna för dig! Pepp!
 • 29 dec 2011 13:39
  Ja, det har jag också funderat på, min mor är iallafall duktig på att göra mat utan mjölk till mig, finns ju släktingar som "inte kommer ihåg" att jag är laktosintolerant, fast jag varit det i 10 år nu... Tyvärr så är mor även duktig på att baka fika utan mjölk också.. :) där hade det varit bättre om hon gjort på vanligt så jag inte kan äta.. men vi är fler i släkten som inte tål mjölk så därför gör hon allt utan ifall hon får besök av andra än mig också.
 • 29 dec 2011 13:44
  gittan52
  Men vi får inte glömma bort vårt eget ansvar! Har du berättat om ditt sockerberoende för dina föräldrar? Om du har det och de inte tror på det så kan du kanske du kan tala om att du får ont i magen etc av kaffebröd etc. De skulle nog inte bjuda på vin och grogg om de visste att du var alkoholist. Men i slutändan så ligger ansvaret på dig!
 • 29 dec 2011 14:00
  Jag vet, jag är själv ansvarig för mina handlingar :) Mina föräldrar vet om att jag inte tål och de trugar mig inte heller utan det är bara jag själv som inte föstår bättre, som det sägs: Är huvudet dumt får kroppen lida!! Verkligen sant! :)
 • 29 dec 2011 14:02
  Twix
  Ha ha ja visst är det så :)
 • 29 dec 2011 16:00
  gittan52
  Då håller jag tummarna för dig! Kanske kan du bestämma dig redan innan för hur du ska hantera det hela? Vet inte hur det fungerar för dig, men jag kan oftast hålla mig när jag är borta, men det gäller att inte ha massa onyttigheter hemma sedan. För när ingen ser mig.....
 • 29 dec 2011 17:58
  Tack gittan52 för tumhållningen! Jag kan också vara duktig när jag inte är hemma, fast hos mamma och pappa är det ju som hemma... :)

Logga in för att skriva en kommentar.