icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 november 2012 14:54
9

Fan fan fan

Jag blir så arg på mig själv, varför utsätter jag min kropp för det här?? Jag bara äter och äter och då är det inte bara mat utan allt jag kan tänkas komma över, mest sötsaker, jag blir både arg och ledsen på mig själv. När suget sätter in så går det inte att stå emot, det är som att en osynlig kraft drar i mig tills jag hämtat nåt att stoppa i munnen, ena sidan av hjärnan säger -Ät inte, släng bort!! Medan den andra sidan säger -Ät, mm det är ju gott, du kan vara duktig en annan gång istället, njut nu, passa på... Åh, jag blir så ledsen :( Har försökt med LCHF, enl dom som provat det så ska suget försvinna nästan direkt - men inte för mig, det har bara blivit värre, är sugen på ALLT nuförtiden, jämt och ständigt. Frukosten är den enda måltiden på hela dagen som jag klarar av att hålla, då äter jag ett LCHF-bröd med bregott, nåt pålägg, oftast skinka och ett kokt ägg, dricker te med lite honung och mjölk i. Sen när jag kommer hem från jobbet (oftast vid lunchtid) så äter jag en filtallrik med flingor. Sen efter det spårar det ur totalt, då sätter jag igång med sötsaksätandet. Har jag inget sött hemma då tar jag det som finns, t ex mackor i alla de former, både hårt och mjukt med bregott och pålägg på, oftast blir jag ju inte tillfredsställd av det så jag bara tar mer och mer till dess att jag mår illa, men nog äter jag middag på det ändå, sen fortsätter det under kvällen när jag ska se på TV.

Kommentarer

 • 5 nov 2012 15:11
  Hermis
  Då är vi två...minst
 • 5 nov 2012 15:14
  Känner igen mig, har sådana perioder också. Fattar inte varför det ska vara så svårt att äta nyttigt, man mår ju så mycket bättre. Försök att planera in din mat varje dag. Skriv upp det du ska äta och ät en ordentlig lunch. Känner jag när jag äter som du bara fil eller yoghurt och flinger så blir jag ofta mer hungrig och kan småäta i stället. Pepp i massor till dig, du klarar det!!
 • 5 nov 2012 16:04
  Jag vet precis hur du känner. Det är ju gott med mackor och godis, man kan äta nästan hur mycket som helst. Men, försök att proppa i dig av nyttigheter istället. Roffa i dig en hel skål med äpplen istället, även det kalorier och sött men att föredra framför det du beskriver. Vet att det inte alls är samma sak, men det är värt att försöka för att lugna suget. Min läkare gav mig för längesedan förslaget att borsta tänderna ifall jag kände sug. Dels för att det inte är kul att äta när munnen smakar mint men också för att man inte vill förstöra "fräsch-heten". Pepp!
 • 5 nov 2012 16:18
  Tack alla för er förståelse!! Men det här med frukt funkar inte, har en hel skål med clementiner mitt framför näsan men jag ser dom inte - inte när Mr sug är på det humöret, borsta tänderna har jag också funderat på men när suget sätter in så inte är det det första man tänker på då, nädå, det är ju nåt sött man ska ha! :) Jag är heller aldrig nånsin hungrig, hinner ju inte bli det, äter sött utan vare sig sug eller hunger, jag bara äter. Jag måste bli bättre på att gå in här på matdagboken och bli lite peppad varje dag och så skriva in mina intag, bra som dåliga, kanske, kanske jag kan komma in på ny bana tillslut. Vill tacka er alla än en gång, ert pepp känns underbart :)
 • 5 nov 2012 16:24
  Jag vet också precis hur du känner. Känns rent ut sagt för j*vligt. Jag läste att en anledning till sötsug kan vara att man lider brist på olika mineraler så som krom och zink så jag började ta kosttillskott och för gjorde det faktiskt skillnad. Bara ett tips att kolla upp. Pepp i massor!
 • 5 nov 2012 17:34
  Lassas
  Jag är likadan, har märkt att när jag är ordentlig och skriver in precis ALLT så klarar jag det. Börjar däremot att slarva med att skriva in så slinker det ner både det ena och det andra. Såååååå pepp pepp på oss alla. :)
 • 5 nov 2012 18:20
  Jag mäter och väger allt, sen skrivs det in i matdagboken. Har kokta ägg, rökt lax ofta hemma, om jag inte har något annat att äta. Försöker göra 4 portioner av recepten och fryser ner, då har jag lite att ta fram och tina upp. Sen har jag också fallit för godis. T.ex till Hallowen så var det erbjudanden att 1 kg grattis om man handlade för 500:- och där trillade jag dit, trodde att det kunde jag ha hemma och bjuda på. Men icke sa Nicke. Jag hade 7,5 hg som jag åt upp, med den påföljden, ont i magen samt dåligt "samvete". Gott i munnen några sek. sen tar det tid att bli av med dom extra hg - kg som man lägger på sig. Stort lycka till och massor med pepp
 • 5 nov 2012 19:26
  lottalis
  Oj va många vi är som inte har nån bott i magen. Stress o dåligt med söm läste ja senast idag är två orsaker, Men va hjälper de att nån konstaterar de. Har aldrig skrivit tidigare men kanske kan de va stöttande att man delar frustrationen med likasinnade. Så påt igen. Ska ja äta ska de va bättre val än nu.
 • 5 nov 2012 22:34
  När jag läser ditt inlägg så kan jag förstå ditt sötsug och vill inte komma med en pekpinne eftersom du har själv upptäckt att du äter fel, men jag skulle framförallt säga att du äter för mycket snabba kolhydrater och för lite, ditt blodsocker måste åka en bergodalbana och då blir man otroligt sötsugen, jag vet! Det är något jag förhindrar mitt att göra varje dag! Jag var med i FitnessFighten i augusti och skulle då räkna/väga allt för att hålla mig runt 1500 kcal/dag, och det låter väldigt lite men det är grymt mycket mat! Jag åt mig mätt varje dag, vid varje måltid och klarade att hålla mig ifrån socker och sötningsmedel i en månad och gick ner 3 kg, på 1 månad!! Jag har ätit LCHF och gick aldrig ned, troligtvis för att jag åt för mycket mejerivaror men nu, med massor av mat i magen och träning, 1 tim/dag gick jag ned. Jag har ialfal fortsatt med kostschemat jag fick i augusti och när jag läser att du bara äter en macka, ägg och te (tråkigt nog med honung i, eftersom det nog är där ditt sötsug redan startar) skulle jag svälta ihjäl och sedan bara fil med flingor till lunch? Snabba kolhydrater=hungrig efter 1tim.Var är den hungerstillande proteinen? Här är exempel på mitt kostschema, min räddare i nöden: Frukost: Havregrynsgröt på 40g havregryn + 2dl vatten 40g naturell keso 1,5dl mjölk kanel 2 knäckemackor med lite smör och pålägg typ skinka 2-3 tim senare: Mellis 140g keso eller naturell youghurt eller kvarg plus en frukt 2-3tim senare: Lunch 150g kyckling/fisk/kött 70g kokt ris/pasta/potatis 100g grönsaker 1 knäckemacka med smör och skinka 2-3tim senare: Mellis 140g keso/kvarg/youghurt plus en frukt 2-3tim senare: Middag Precis samma upplägg som lunchen 2-3tim senare: Kvällsmat 140g keso/kvarg/youghurt Hoppas att detta kan hjälpa till som det gjort för mig och peppa dig! Jag håller alla tummar och tår!

Logga in för att skriva en kommentar.