icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
15 januari 2012 09:41
12

Chips

Jag blir så irriterad och sur på mig själv, gubben köpte chips igår när vi var och handlade men jag tror tamejfan att det var jag som åt mest av dom, var inte det minsta sugen el hade tänkt äta men när skålen stod där på bordet så var handen där automatiskt och hämtade och stoppade i munnen :( Jag blir så arg på mig själv att jag inte kan stå emot frestelser. Det blev -300 nånting kcal igår pga detta, skit också :( Var tvungen att kollväga mig imorse och som tur var så visade vågen exakt samma siffror som igår så jag hoppas nu att jag inte får nåt plus nästa vecka på lördag då jag har min ordinarie vägdag. Får skärpa till mig extra idag och resten av veckan. Tyvärr så finns det kvar chips på bordet men ännu har jag klarat av att inte stoppa dit handen trots att den står bara några cm bort. :)

Kommentarer

 • 15 januari 2012 09:47
  FrkM
  Ibland har jag tagit fram en mindre skål till mig där jag hällt upp en liten mängd som jag då bestämt mig för är ok att äta. När den är slut så är den slut. Kanske det är ett alternativ? Ett annat förslag är att du samtidigt har något helgmys av annat slag så du inte sitter helt utan då han gottar sig.
 • 15 januari 2012 09:55
  Jag hade själv en LCHF-kladdkaka med grädde men ändå så var jag i skålen och tafsade..
 • 15 januari 2012 09:57
  FrkM
  Ok, kanske en avsedd mängd i egen skål då skulle vara lösningen :)
 • 15 januari 2012 10:02
  Eller ... kanske din man skulle visa dig bättre hänsyn? Han borde hjälpa istället för att stjälpa.
 • 15 januari 2012 10:03
  Twix
  Håller med FrkM, en egen skål kanske är ett alternativ, så gör jag m popcorn, mäter upp det jag själv får äta sedan är det bra, testa kan du ju göra och se om det funkar för dig :) och ska ni äta sånt så räkna in det redan under dagen i intaget om det går, och minska på något annat, drick mycket vatten för saltet binder ju vätska :)
 • 15 januari 2012 11:27
  Här vart det smågodis o lite för mycke pasta inget roligt men så är det, en egen skål kan vara lösningen, man kan ju inte kräva att livet ska stoppa för dom runt oss heller,,
 • 15 januari 2012 11:59
  Det kommer inte att köpas hem chips hädanefter!! Inte ens gubben tyckte det var gott när han ätit en stund.. Nä, ska dom andra i familjen ha godis får dom köpa sånt med mjölk i för det tål jag inte så då blir jag inte frestad :)
 • 15 januari 2012 12:05
  :)) Stå på dig ... det är ditt liv som du ansvarar för. Förhoppningsvis får du resten av familjen med dig. Ha det gott i solen!
 • 15 januari 2012 12:06
  gittan52
  Du får intala dig att det är mjölk i allt du inte ska äta ;)
 • 15 januari 2012 12:09
  FrkM
  klart familjen kan stötta genom att inte fresta men samtidigt måste man lära sig att avstå eller äta i mindre mängd. frestelser kommer att finnas runt om en. det tar tid att lära sig men jag hoppas du hittar ett sätt att förhålla dig till dem som passar dig.
 • 15 januari 2012 12:29
  Det är liksom en autopilot som kopplas in och för handen till skålen och sen till munnen, och det innan man ens hinner blinka. Den är jäkligt svår att koppla ur men det går med envishet och envishet och envishet. Kämpa på! Du kommer klara det!! Du har ju klarat att inte äta det idag. Du fixar det!!
 • 15 januari 2012 14:18
  Tack snälla ni, ja det är inte lätt att kämpa emot sockersuget men jag SKA klara det!! Baske mig! :) Bra förslag gittan52, jag får intala mig att det är mjölk i ALLT, fast det är ju mjölk i nästan allt så det blir inte så svårt ändå, ska nån i huset ha chips får dom köpa såna som det är laktos i, finns många sorter att välja på :)

Logga in för att skriva en kommentar.