icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
4 november 2010 20:16

Viktbromsen slog i

Vet inte om kroppen fattade att det var fara på gång. Först släppte den 3,5 kg på bara två veckor och sen gick bromsen in fullständigt och på de senaste två veckorna har det inte rört sig ett gram. Nåväl jag har tid på mig att fortsätta prova. Det tog mig ju 25 år att gå upp alla 57 överviktskilon och 40 av dem är ju borta nu. Om det skulle ta ett par år till att tappa de sista 17 kilona så må det vara hänt.

Jag kör fortfarande LCHF men provar nu med att minska portionerna och alltså sätta ett tak på hur mycket kalorier jag stoppar i mig (1500 kcal per dag i medel). Jag tänkte prova med det en månad till så får vi se vad som händer. Går det bra så fortsätter jag.

Om det inte går bra så tänkte jag prova nästa rekommendation som man brukar se från LCHF förespråkare. Tryck ner kolhydraterna ytterligare, sätt en övre gräns för proteinet på ca 80 g per dag och ÖKA fettmängden betydligt. Det låter ju inte klokt men man menar på att det gör att förbränningen ökar avsevärt. Hur som helst så kan jag tillåta mig att prova lite olika varianter och kolla hur min kropp reagerar på det.

Skulle det inte funka så avbryter jag bara och testar nästa variant till det att jag hittar det som är helt rätt för mig. För de sista 17 kilona SKA bort. De är så mycket mer irriterande att dra på än det var när jag drog runt på 57 kilo övervikt. Lite konstigt men förut hade jag ju gett upp om mitt utseende och nu har jag blivit betydligt mer fåfäng. Men det är väl inte så konstigt eftersom man nu faktiskt kan köpa vilka kläder som helst och inte bara ett litet urval från Dressman eller Ellos.

På att igen!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.