icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
4 mars 2010 18:38
2

Svårt att sova

Har lite problem med sömnen och ligger vaken och vänder och vrider på mig halva nätterna.  Normalt när jag känt mig så här tidigare så har jag "tröstat" mig med mat. Undrar vad jag ska ta till nu. Mat kommer det inte vara!
Det är nog det här med dålig syreupptagningsförmåga som ställer till det igen. Jag blir aldrig riktigt riktigt utvilad och med det jobbet jag har så är stressnivåerna riktigt höga. Det blir aldrig någon återhämtning eftersom kondisen knappt räcker för jobbet. Hela dagen räcker det inte. Och då är det ändå så mycket bättre än i somras då jag vägde 33,5 kg mer. Nåväl 23,5 kg kvar till målvikten kommer också hjälpa upp kondisen, men någon form av träning måste jag snart lägga in.

Kommentarer

  • 4 mars 2010 19:00
    gittan52
    Har du testat att lyssna på en ljudbok, helst med Thorsten Wahlund som uppläsare. du somnar garanterat ;)
  • 4 mars 2010 20:32
    gittan52... är Thorsten tråkigt sällskap?

Logga in för att skriva en kommentar.