Svårare att vara konsekvent
Idag på morgonen så hade jag 250 gram bacon, normalt så tar jag hälften till frukost, och allt åkte i pannan. Varför då? Varför gjorde jag så? Jag hade ju ingen anledning till det. Inte blev jag direkt mättare så att jag åt mindre resten av dagen heller. Sen på kvällen så kunde jag se att trots en stor frukost och en bra lunch så fanns det lite utrymme kvar till de 1500 kcal som jag satt som tak (2450 säger denna sida att mitt jämviktsbehov ligger på) och jag beslutade mig för att belöna mig själv med en liten ölkorv. Å vips så var det två ölkorvar och en halv gurka och en kopp kaffe. Varför? Jag var ju inte ens sugen! Och jag visste ju dessutom att ölkorven inte var särskilt god.
Jag ska ta med mig de här frågorna i fortsättningen och försöka komma ihåg att ställa frågorna innan jag öppnar munnen. Är det värt det här? Är det goda kalorier som jag kan njuta av eller är det tomma kalorier som är bortkastade?
Ölkorven förresten. Åke Perssons i Tingsryd har gjort den. Den hade en väldigt bra tarm (skinn), en fantastisk alspånsrökning, knappt några tillsatser, hög köttandel. Så allt var bra kvalitet men den blev grynig och för torr i smaken så betyget blev ändå inte godkänt. Men jag ska prova på mer produkter av detta lilla charkföretag som satsar på att göra mat som är "redig" på ren småländska. Deras skinka lär vara riktigt bra.
Kommentarer
-
Visst är det märkligt att den medvetna tanken har så lite att säga till om. "Jag tar bara en liten bit choklad.........tjoff 200g ".
Logga in för att skriva en kommentar.