icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
4 september 2009 12:21
3

Statistikfreak

Jag har nu samlat massor av statistik från matdagboken om hur mycket jag äter av fett, protein och kolhydrater samt hur mycket jag väger och hur många kalorier jag sätter i mig. Den här statistiken har jag nu ägnat en förmiddag åt att studera, det blir som ett diagram där någon skjutit med hagelbössa. Nästan alla varianter jag gjort kan man faktiskt inte dra några slutsatser alls av men jag har hittat två samband: 1. Ju färre kolhydrater jag äter desto större blir viktnedgången dagen efter. Det gäller särskilt när jag äter under 15 g kolhydrater på en dag, kommer jag över 25 g så händer just ingenting i vikt. 2. Om jag äter för mycket eller för lite protein så avstannar viktnedgången, men om jag ligger mellan 110 och 130 g så får jag maximal viktförlust 2 dagar efter det. Alltså effekten av protein skulle då fungera långsammare än effekten av kolhydrater. När det gäller hur mycket kalorier jag stoppar i mig eller andelen fett så hittar jag inga samband alls, än så länge. Nu ska jag en vecka framåt försöka pricka 10 g kolhydrater (eller mindre) och ca 120 g protein för att se om det bara var en slump eller om mina iakttagelser av statistiken var riktiga. Hur var det nu igen? Lögn, förbannad lögn och statistik! :P

Kommentarer

 • 4 september 2009 15:51
  Spännande! :-)
 • 7 september 2009 04:02
  magic_dust
  Oj Falis, du måste älska program som Excel :) Låter fruktansvärt seriöst, säger jag som ändå har en förkärlek för allt som är välorganiserat :)
 • 7 september 2009 09:10
  Äääääääääälskar Excel! :D

Logga in för att skriva en kommentar.