icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
26 september 2009 15:13
2

Sjukt kul att prova gamla kläder

Idag tog jag mod tll mig och började prova kläder i garderoben. När det var som värst så hade jag bara ETT par byxor som passade, snabbt blev det sedan tre stycken. Nu provade jag först 4 par jeans under den storleken jag haft sista tiden och.....alla satt bra, till och med lite löst i midjan. Genast drog jag fram alla byxor jag över huvud taget har och....de passade också. Någon eller ett par kanske fick fag dra in midjan lite, men inte så att det var obekvämt på något sätt. Jag fick alltså TOLV "nya" byxor idag. Jag vet att ett par av jeansen köpte jag år 2000 (!) och har haft som arbetsbyxor i trädgården. Det innebär att jag gått ner två storlekar i byxor på två månader. Fortsatte sedan med skjortor. Jag köpte flera snygga skjortor i våras i strl 49/50 (XXXXL) som började bli lite trånga fram mot sommaren. 47/48 sitter nu utmärkt och jag provade flera gamla skjortor i 45/46 och de var nästan bra. Skulle inte tveka att ha dem på under kavaj och med slips, men några kilo till så sitter de perfekt. Så i skjortor har jag gått ner 1½ storlek. Hittade också min gamla frackskjorta i garderoben från mitt bröllop för 12 år sedan. Det var inte riktigt läge att prova den än! Jag ska göra ett försök på Nobeldagen (10 december tror jag väl att det är) då alla bär frack. Då ska jag smita in min garderob och dra på mig frackskjorta, fluga och ett par svarta byxor. Jag hyrde frack så jag kan inte köra hela grejen... Men det var sjukt kul att prova gamla kläder! Sjukt kul!

Kommentarer

  • 26 september 2009 17:32
    Vad kul! Grattis till den nya garderoben ^^
  • 26 september 2009 20:49
    Ja men vad roligt. Du har vart så duktig. Man skulle kanske ta en titt i den jag har med ,man kanske gör fynd

Logga in för att skriva en kommentar.