icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
8 oktober 2010 17:09

Sätter ny standard

Fjärde dagen på nystarten och på både kropp och knopp verkar acceptera förändringen. 1 kg har ramlat av och jag är lite mindre uppblåst, lite mindre spänd över magen. Jag bromsade in lunchen ganska så snabbt idag. Jag kunde ha fortsatt äta men tog mig riktigt tiden att känna efter om det räckte eller om jag fortfarande var hungrig. Istället för att rensa skålarna så blev det rester!!! Att hoppa över det där med att vara avfallskvarn är väldigt positivt i både det korta och det långa perspektivet. Förresten, jag gjorde ju samma sak med frukosten. Jag åt inte upp allt på tallriken utan hundarna fick dela på det som blev kvar. Ja, varför ska jag vara avfallskvarn när jag har två stycken väldigt villiga aspiranter på den titeln?

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.