icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
5 april 2010 21:38
1

påskmat

Då var påsken över och för första gången på länge har jag tre dagar i rad ätit över mitt kaloribehov. Jag har gått och varit hungrig mest hela tiden, men kör fortfarande stenhårt med LCHF. Så det har varit mycket lax, ölkorv, ost, nötter och annan festmat som slunkit ner ovanligt enkelt. Men det känns så konstigt att vara hungrig och sugen. Det är en känsla som förstås är välbekant men som jag inte har haft på länge. För mig så har LCHF inneburit att jag inte varit hungrig och därför ätit mycket mindre. Ska bli kul att se om det funkar nu också, att enbart det faktum att jag håller nere kolhydraterna ändå gör att jag går ner i vikt. Nåväl vikten var 99,1 kg på långfredagen i alla fall så ska vi kolla om någon dag igen.

Kommentarer

  • 6 april 2010 08:19
    Va, duktig du är! Jag blev medlem starxt innan dig och har följt dig av och till sen dess. Just nu har jag gått upp igen...delvis pga rökstopp MEN nu attan får det vara färdigt. GRATTIS OCH FORTSATT LYCKA TILL!!!

Logga in för att skriva en kommentar.