icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
18 september 2009 11:40

Ont i lilla magen

Det är nu 48 timmar sedan jag åt en pastasallad till lunch och min mage smärtar fortfarande. Aldrig mer pasta säger jag! Man glömmer fort men så här ont har jag haft i åratal ända fram till att jag började äta enligt LCHF för snart två månader sedan. Fattar inte att jag stod ut. Men nu VET jag vad det berodde på, aldrig att jag går tillbaka till en kolhydratrik kost igen. Men nu har jag samlat på mig några erfarenheter: Socker som i läsk ger mig huvudvärk bara någon timme efter intaget. Socker som i läsk gör att jag blir riktigt riktigt hungrig bara någon timme efter intaget. Pasta och bröd gör att jag får ont i magen i flera dagar. Den perfekta frukosten är bacon och stekta ägg. Jag har aldrig förut klarat av att äta frukost vilket gett mig problem längre fram på dagen förstås. Om jag blir tvungen står jag mig 8 timmar på frukosten. Fet mat mättar. Grönsaker är gott! Det är bra för matsmältningen. Men det är inte mättande och ger inte mycket energi.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.