icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
6 november 2010 15:09

Överätit protein!

Har kollat lite mer på det där med Skaldemans ratio. Efter att ha kollat och räknat lite så märker jag att det inte är något för mig. Ett ratio på 1 är samma sak som 68E% fett, 1,4 ger 75E% fett och 1,8 ger 79E% fett. Alltså matdagboken räknar ju ut vår andel fett automatiskt så varför räkna om det en gång till? Nä Skaldemans ratio får gå i graven för mig. MEN faktum är att jag har ätit för mycket protein, så det korrigerar jag så att det blir mindre protein och mer fett. Måltalen framöver blir 20 g kolhydrater, 80 g protein och 120 g fett.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.