icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
25 april 2010 10:04
3

Ökat kaloriintag

Jag blev så glad över att komma ner under 100 kg att jag började tappa fokus. Känner att jag kan sitta och stoppa i mig fastän jag inte behöver och inte är hungrig. När jag tittar bakåt på statistiken så kan jag se att jag nu stoppar i mig nästan 700 Kcal mer per dag än vad jag gjorde för en månad sedan. Fortfarande är jag helt inne på LCHF och hade jag inte hållt mig till det så hade jag nog ökat ett par tre kilo i vikt, nu är resultatet bara -1 kg på en månad. 8 dagar på raken har jag vägt 99 eller 99,1 kg.

Vi åt brunch på restaurang igår och det var väl lite av en uppvakning för mig. Jag satte i mig ca 2000 kcal på en och en halv timme och stod mig inte riktigt hela dagen utan det åkte fram lite godsaker ur kylen vid 9-tiden på kvällen också. Lite ost, charkuterier, tomat och nötter. Helt onödigt igentligen och 500 kcal till. Visst var allt gott, men frågan är fortfarande varför? Jag tror väl att jag faktiskt vet svaret inom mig och det är dags att fokusera igen.

Köpte 3 par byxor på rea för 100 kr tillsammans. Snacka om fynd! Två av paren köpte jag i en storlek för liten. Jag får på dem och kan t.o.m sitta i dem, men inte särskilt bekvämt. Om jag jämför med i somras så köpte jag ett par jeans i strl 44/32 som satt precis så som jag beskriver ovan. Dessa byxor är i strl 34/32, alltså 5 storlekar mindre. När jag når mitt mål om ytterligare 19 kg så kanske jag kan ha 30/32 (?)

Ujujuj. Nu börjar målbilden bli lite tydligare igen....

Kommentarer

 • 25 april 2010 10:37
  pralin
  du är en kämpe bättre än mej, jag verker gå hela tid åt andra hållet men nu har jag börrjat träna så då ska de bli bättre.Ha de gott
 • 25 april 2010 11:04
  gittan52
  Det är nog rätt vanligt att man tappar fokus ibland, vägen är ju inte spikrak.
 • 25 april 2010 12:09
  Kicka
  Jag tappade också fokus när jag kom under 100.... den är där nu, men dock inte under helgen :/ Så nu får vi sätta igång! Massa pepp till dig!

Logga in för att skriva en kommentar.