icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
22 februari 2010 22:10

Nytestad

Då testade jag mig hos syster idag. Hade varit kul att göra det innan jag påbörjade min viktresa men men men..
Jag hade en hög vilopuls, ca 80 slag/min och min arbetspuls låg på 130. Mitt blodtryck var högt 140/90. Min syreupptagningsförmåga var mycket låg och min kolestorolnivå likaså (får ett labbvärde på det senare. Mitt blodsocker  var utmärkt på 5mmol/l.
Alltså, generellt är jag fortfarande i riktigt dålig kondition fastän jag gjort den här viktresan. Det finns alltså bara en väg, att fortsätta fullt ut och komma till normalvikt och samtidigt börja jobba på konditionsträning. Om 180 dagar gör jag en ny testrunda och då ska alla värden vara normala för en man i min ålder!!!!!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.