icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
29 november 2011 12:56
6

Mycket bra nystart

Första veckan i nystarten är avklarad och vågen visade på -1,9 kg vilket jag är mer än nöjd med. Men framför allt så börjar jag må bättre i magen, jag har varit så spänd och uppblåst att det varit jobbigt. Nu känner jag mig nästan...lätt. Ett enda litet felsteg under veckan vad gäller LCHF. Jag var bara tvungen att smaka på kladdkaka med pepparkakesmak. Ett par onödiga matstunder har det blivit också som igår när jag ställde mig och stekte Halloumi sent sent på kvällen. Varför då? Men 1,9 kg lättare är ett mycket bra facit. Kram allihop!

Kommentarer

 • 29 november 2011 13:01
  Skönt för dig! Jag håller på för fullt med min första vecka. Tredje dagen idag, nystart även för mig. Tror att jag ska försöka att inte väga mig förrän efter två veckor. Jag har en tendens att bli så nöjd att jag tror att det är ok att fuska lite. Nu kör vi hårt! Inget fusk och iallafall lite träning! Lycka till!
 • 29 november 2011 14:30
  Grattis ! Härlig start ! Hur gör du med energibehovet ? Har nu några begränsningar när du äter LCHF ?
 • 29 november 2011 15:20
  gittan52
  Samma gamla Falis :) full fart neråt! Grattis!
 • 29 november 2011 17:06
  Jag väger mig varje morgon! Visst blir det lite väl fokuserat men då ser jag hela tiden vad som händer och inte händer. När jag blir nöjd av att ha gått ner så blir det en sporre att fortsätta på det sättet! Energibehovet? Om jag kör LCHF och VERKLIGEN lyssnar och känner efter om jag är hungrig eller inte och bara äter när jag är hungrig så hamnar jag på ett intag av kalorier som är under mitt "energibehov" enligt denna sida helt naturligt. Men mitt problem är väl snarare att jag inte riktigt känner efter utan äter ändå. Det gör att jag behöver hålla koll på mitt energiintag och vågen för att veta att det funkar. Och då gör det det! Jag gick upp från 95 till 110 kg och åt fortfarande enligt LCHF, men alldeles för mycket. De sista kilona la jag på mig i ren trots, har jag blivit så här tjock så kan jag lika gärna äta än det ena och än det andra. (Lakrits Plopp till exempel) Men nu är samma gamla Falis tillbaka :) full fart neråt!
 • 29 november 2011 18:41
  Jag har samma problem att jag inte känner efter utan äter ändå- tyvärr slinker det dessutom ner sådant som man inte bör äta enligt LCHF på kvällarna .När det går bra för dig med LCHF - ligger du då under ditt energiintag eller inte ? Försöker förstå hur jag ska göra, därav frågorna !
 • 30 november 2011 09:32
  Med den vikten som jag har idag så säger matdagboken ca 2700 Kcal. Jag brukar hamna på mellan 1600 och 2300 Kcal varav max 5% kolhydrater. Min erfarenhet av min tidigare nedgång säger att jag behöver ligga på ca 500 Kcal under energibehovet och under 5% kolhydrater. Då fungerar det för [FET]mig[/FET].Vad som funkar för dig kan du ju bara testa fram själv.

Logga in för att skriva en kommentar.