icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
9 november 2010 21:34
1

Mera fett och minus ett kilo

Trots att jag gått ner 41 kg med LCHF så har även jag svårt att tro på metoden fullt ut. Men nu har jag ätit få kalorier och med 55 E% fett under en längre tid och det har knappt hänt nåt. När jag sedan drar upp energinivå med 500 kcal och 80 E% fett så droppar jag direkt ett kilo och mår toppenbra i magen. Mer fett och minimalt med kolhydrater och moderat med protein verkar faktiskt fungera. Så nu fortsätter jag med en frukost bestående av bacon, stekta ägg, lite lök och bearnässås....

Kommentarer

  • 14 november 2010 10:31
    Mycket intressant. Jag har provat men tycker det är svårt att få i mig så fet mat särskilt tidigt på dagen.

Logga in för att skriva en kommentar.