icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
28 februari 2010 15:29

Mer fett

Ett par veckor framåt nu ska jag ändra lite på matvanorna. Jag ska öka på fettet och minska på proteinet. Energin som kommer från fett har legat på ca 68% den sista tiden och proteinet 27%, vilket ger 5% från kolhydrater. Jag ska försöka glida upp till 80% fett, 15% protein och 5% kolhydrater. Allt för att testa LCHF fullt ut, det har kanske varit lite mycket lågkolhydratkost för min del. Alltså, jag borde inte klaga det har ju gått oerhört bra så här långt, men det kanske kan gå ännu bättre! :-) Funkar det inte så är det ju bara att gå tillbaka...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.